Kaip skelbia LNK žinios, dėl netinkamo pedagogės elgesio moteris kreipėsi į mokyklos vadovybę. Pasak mokyklos direktoriaus, šiuo metu mokytoja yra nušalinta nuo pareigų.

„Gavus vieno iš tėvų skundą apie galimą netinkamą elgesį ir galimą smurtą prieš vaiką mokytoja mano įsakymu buvo nušalinta nuo darbo ir pradėtas tarnybinis patikrinimas. Mama kreipėsi ištikta šoko, kad jos mergaitė buvo uždaryta tualete, verkė, blaškėsi, o mokytoja jos neišleido“, – LNK žurnalistams teigė ugdymo įstaigos direktorius Rimantas Remeika.

Kaip skelbiama reportaže, dėl kokios priežasties ir kiek laiko vaikas galėjo būti įkalintas – neatskleidžiama. Grupėje, kurioje galėjo įvykti incidentas, mokosi priešmokyklinio amžiaus vaikai. Dėl šio įvykio mokykla kreipėsi ir į Vaiko teisių apsaugos tarnybą. Aiškinantis įvykio aplinkybes pajungti ir policijos pareigūnai.

„Skyrius gavo informaciją iš ugdymo įstaigos, kad gautas tėvų skundas, jog yra galimi vaiko teisių pažeidimai. Mokykla savo ruožtu atlieka tyrimą. Atsižvelgiant į tą informaciją skyrius kreipėsi į policiją su prašymu nagrinėti situaciją“, – teigė Vilniaus Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyresnioji patarėja Sandra Vrublevskienė.

Kadangi situacija liečia nepilnamečius, daugiau detalių apie įvykį neatskleidžiama, tačiau mokyklos direktorius prasitaria, kad apie netinkamą pedagogės elgesį su vaikais prabilo ir daugiau tėvų.

„Aš šitoje mokykloje dirbu tik 10-11 mėnesių. Kada mes pradėjome tyrimą, pasipylė tėvelių skambučiai, elektroniniai laiškai. Pasirodo, kad šitoje mokykloje jau 3 metai nuolatos pasikartoja vienoks ar kitoks incidentas, kas leidžia teigti, kad galbūt mokytojos elgesys netinkamas, bet mokykloje jokių tyrimų, jokių išvadų, jokių mokytojos pasiaiškinimų nėra“, – teigė mokyklos direktorius R. Remeika.

Minima mokytoja šioje ugdymo įstaigoje dirbo apie trejus metus, tačiau jos patirtis kur kas didesnė. Kaip skelbia LNK žinios, ankstesni tėvų skundai galėjo būti susiję su grubiu kalbėjimu ir psichologiniu smurtu prieš vaikus, tačiau Vaiko teisių apsaugos tarnyba apie tokį pedagogės elgesį informacijos iki šiol neturėjo.

Koks bus pedagogės likimas kol kas neaišku, vaiko teisių apsaugos specialistai žada nagrinėti situaciją.

„Skyrius vertins konkrečią situaciją gavęs detalesnę informaciją iš mokyklos bei policijos“, – informavo S. Vrublevskienė.

Reportaže teigiama, kad mažametė po incidento lankys kitą mokyklą, tačiau jos tėvai su žurnalistais bendrauti nenori. Nuo komentarų susilaiko ir policija, tačiau informuoja, kad ikiteisminis tyrimas dėl įvykio kol kas nėra pradėtas.

Su LNK žurnalistais, teigiama reportaže, susisiekė ir dar vienas tėtis, kurio atžala lanko tą pačią grupę. Prieš kamerą kalbėti nepanoręs vyras stebėjosi tokia istorija ir teigė, kad ji jam netikėta, o nušalintai mokytojai priekaištų neturi. Savo vaiką į šią ugdymo įstaigą leidžiantis tėtis patikino, kad mokytojos profesionalumu neabejoja ir pridūrė, kad savo ir kitų tėvų vardu prašė, jog mokytojai būtų leista tęsti darbą.