Pasak mediko, šiuo metu rotuojami tik dviejų universiteto ligoninių vadovai.

„Kitų įstaigų vadovų rotacijos nėra, o centrų ir skyrių vedėjams visiškai nėra jokių reikalavimų dėl kaitos net ir universiteto ligoninėse, o jau nekalbu apie kitas ligonines Lietuvoje“, – sakė V. Kasiulevičius.

Paklaustas, ar yra Lietuvos ligonių skyriuose stipriai užsisėdėjusių vadovų, medikas giliai atsiduso.

„Pasižiūrėkite – kai kurie ligoninių vadovai – jau po dvidešimt ar trisdešimt metų pareigose, o centrų ir skyrių vedėjai – nuo karjeros pradžios“, – sakė V. Kasiulevičius.

Pasak mediko, tokia sistema kuria ydingas tradicijas.

„Tai turi būti išardyta, kaip yra Vokietijoje – atbūni dvi kadencijas, tada kandidatuoji kitoje ligoninėje arba kitoje pozicijoje, niekas netrukdo tau kažko užimti, bet turi būti apribota iki dviejų kadencijų, arba galima diegti anglišką modelį, kuriame vadybinės ir gydomojo darbo funkcijos atskirtos ir tai daro skirtingi žmonės“, – sakė V. Kasiulevičius.

DELFI primena, kad jauno gydytojo savižudybės Respublikinėje Vilniaus universiteto ligoninėje sukrėsti jo kolegos šeštadienį prie Sveikatos apsaugos ministerijos ir jo buvusios darbo vietos degė žvakutes.

Lapkričio 13 dieną Jaunųjų gydytojų ir Jaunųjų psichiatrų asociacijos rengia viešą diskusiją „Daktare, kaip jaučiatės?“.