„Mano žiniomis, Vyriausybės registruotas laukinės gamtos įstatymas, kuriame yra ir draudimas cirko veikloje naudoti laukinius gyvūnus, bus Seime pateiktas lapkričio 7 ar 9 dieną. Tik tiek, kad Teisės departamentas yra surašęs 120 pastabų. Be galo suveltas įstatymas atėjęs ir nežinau, kaip bus galima jį pateikti. Jis prastai paruoštas“, – Eltai teigė jis.

S. Gentvilo teigimu, dėl prastos pateikto įstatymo kokybės sunku prognozuoti, kaip jam seksis Seime.

„Aš nelabai galiu prognozuoti, kaip jam sekis Seime, nes mes prašėme, kad (Aplinkos. – ELTA) ministerija apsiimtų ir patys pataisytų pagal Teisės departamento pastabas, kitu atveju mes Seime paskęsime“, – sakė Seimo Aplinkos apsaugos komiteto vicepirmininkas.

ELTA primena, kad Vyriausybė rugpjūčio 28 dieną pritarė siūlymui, kad cirko veikloje laukiniai gyvūnai neturėtų būti naudojami.

Vyriausybės nutarimo projekte siūlyta apibrėžti cirką kaip keliaujančią parodą ar kilnojamą žvėryną, kuriame yra vienas arba daugiau gyvūnų. Taip pat – nustatyti draudimą naudoti laukinių žinduolių, paukščių, roplių ir varliagyvių rūšių gyvūnus cirkuose.

„Pažymėtina, kad siūlomas nustatyti draudimas neužkirs kelio šiuos gyvūnus naudoti pasirodymams vietose, kur gyvūnai laikomi nuolatos ir nekeliauja iš vienos vietos į kitą, pavyzdžiui, delfinų pasirodymai delfinariumuose“, – teigiama dokumente.

Siūlyta taip pat nustatyti naują reikalavimą gauti leidimą įvežti į Lietuvą iš trečiųjų šalių bei išvežti iš Lietuvos nesaugomų rūšių laukinių gyvūnų trofėjus, išskyrus medžiojamųjų gyvūnų, nurodytų Medžioklės taisyklėse (pavyzdžiui, stirnų, briedžių, šernų ar elnių), medžioklės trofėjus.