Trečiadienį Seimo Etikos ir procedūrų komisija nusprendė toliau tęsti gautų skundų dėl pirmojo balsavimo procedūrų rengimo tyrimą. Anot buvusio LVŽS frakcijos nario Povilo Urbšio, tai reiškia, kad bus stengiamasi pačią atleidimo procedūrą praėjusį antradienį palaiminusį Seimo valdybos posėdį paskelbti neteisėtu.

„Yra aiškūs požymiai, kad V. Pranckiečio medžioklė su varovais nesibaigia. Nes Etikos ir procedūrų komisijos norą toliau kapstytis ir nagrinėti, ar valdybos posėdis buvo teisėtas, ar ne, kurio pasekoje atsirado neeilinis Seimo posėdis. Aiškiai rodo, kad nėra atsisakyta visiškai šitą temą padėti į stalčių. Norima pabandyti atgaivinti per procedūros pradžią“, – sakė jis.

Šią savaitę buvo rengiamas tik pakartotinis balsavimas , taisyta procedūros pabaiga – slaptas balsavimas. P. Urbšio teigimu, bus bandoma ją pradėti visiškai iš naujo.

Viktoras Pranckietis

„O dabar matyti, kad pabaiga jiems gavosi ne tokia, kokios jie norėjo. Tai jie norėtų „filmą atsukti atgal“ ir per Etikos ir procedūrų komisiją pripažins, kad valdybos posėdis buvo neteisėtas dėl neeilinio posėdžio ir bus galimybė grįžti atgal“, – pasakojo politikas.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad šis klausimas bus keliamas dar šioje Seimo sesijoje, P. Urbšys paaiškino valstiečių elgesio motyvus.

„Man atrodo, kad čia neatmeskime ir to dalyko, kad galima kvestionuoti, kad pats procesas kilo iš neteisės, ar galima jį vadinti teisėtu?“ – klausimą kėlė P. Urbšys.

„Žinant tų medžiotojų užsispyrimą ir azartą, aš tikrai nenustebsiu“, – teigė jis.

Jo teigimu, keliami klausimai ir dėl galimo V. Pranckiečio naudojimosi tarnybine padėtimi.

„O dar lygiagrečiai yra platinama informacija, susijusi su V. Pranckiečiu, neva, piktnaudžiavimu savo užimamomis pareigomis: ar jis gyvena, ar negyvena (Seimo, aut. p.) viešbutyje, ar nesinaudoja savo tarnybine padėtimi važinėdamas kiekvieną sykį namo. Akivaizdu tai, kad ant tų žarijų kraunamas naujas lauželis“, – sakė P. Urbšys.

DELFI primena, kad antradienį vykęs pakartotinis slaptas balsavimas dėl V. Pranckiečio atleidimo iš Seimo pirmininko pareigų, patyrė visišką fiasko. Valdančiųjų gretose atsirado nenorinčių keisti parlamento vadovą, po balsavimo valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis ir pats sakė, kad nežino, ar Seime dar yra valdančioji dauguma.