Alytuje gaisrą gesinusiems ugniagesiams gelbėtojams Vidaus reikalų ministerijos reabilitacijos įstaigose bus suteikta galimybė gauti 10 dienų trukmės stacionarinę reabilitaciją. Pareigūnams taip pat bus suteiktos Statute numatytos papildomos atostogos, sakoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pranešime.

„Darysime viską, kad Alytuje savo jėgas atidavę ugniagesiai gautų visą įmanomą pagalbą, taip pat ir psichologinę“, – sakė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centro direktoriaus Mariaus Buitkaus teigimu, išsekimas, pervargimas, širdies ir kraujotakos sistemos bei kiti sveikatos sutrikimai yra dažni ugniagesių darbe gesinant gaisrus. Medicinos centro svarbiausias uždavinys yra suteikti pareigūnams visavertę medicininę pagalbą, kad sveikatos sutrikimai neturėtų ilgalaikių padarinių.

Gaisrą Alytuje gesino daugiau kaip 300 Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų. Jo metu 4 ugniagesiams gelbėtojams dėl sveikatos sutrikdymo prireikė medikų pagalbos.