„Kitaip Panevėžys ir negalėjo paskirti tokį šou pradėjęs, kai su antrankiais vedžiojo. Jeigu jis būtų kitaip paskyręs, tai jiems visiems reikėtų atsistatydint iš savo pareigų. Jie paliko tą patį kaltinamąjį aktą tiesiog teisme neįsiklausę į visų liudytojų parodymus. Mes skųsime sprendimą. Tai yra tiesiog nesąžininga ir aš vis tiek įrodysiu savo tiesą. Tai yra politinis įsakymas“, – BNS sakė buvusi Visagino merė.

„Jokiais būdais nepripažįstu savo kaltės. Tai yra tiesiog susidorojimas ir aš tikrai nenusileisiu. Dabar eis toliau skundas ir mes tai įrodinėsime Vilniuje, nes, kaip STT pareigūnas pasakė, kad jūsų didžiulė problema, jog patekot į Panevėžį“, – pridūrė ji.

Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį buvusiai Visagino merei dėl prekybos poveikiu, piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo skyrė trejų metų lygtinę laisvės atėmimo bausmę.

Jai teismas ketvirtadienį taip pat skyrė daugiau nei 15 tūkst. eurų baudą, o per trejus bausmės atidėjimo metus ji įpareigota neišvykti iš gyvenamosios vietos be bausmės vykdymą prižiūrinčios institucijos sutikimo.

Be to, teismo sprendimu iš buvusios merės konfiskuojama turto už 12,2 tūkst. eurų, nes teismas pripažino, kad būtent tokios vertės kyšių, ar kitos materialinės naudos gavo D. Štraupaitė.

Buvusiai merei trejiems metams atimta teisė būti paskirtai į pareigas valstybės institucijose.

Teismas nustatė, kad D. Štraupaitė paėmė kyšius iš kelių verslininkų už tai, kad jų vadovaujamos įmonės būtų kviečiamos dalyvauti savivaldybės rengiamuose viešuosiuose pirkimuose, taip pat už gerų santykių palaikymą.

Be to, teismas išsiaiškino, kad D. Štraupaitės nurodymu kai kurie savivaldybės darbuotojai darbo valandomis atliko įvairius darbus buvusios merės ir jai artimų asmenų namuose.

„Neėmiau kyšių. Aš manau, kad nepiktnaudžiavau tarnyba. O kyšiai? Ką reiškia – kyšiai? Kodėl jie yra neatrasti? Parodykit nors vieną kyšį. Tegu atsiranda nors vienas žmogus, kuris davė man kyšį“, – teigė D. Štraupaitė.

„Rezultatas yra rezultatas, bet jis yra absurdiškas, atsiprašau. Apsivogę, prisiėmę kyšių nusikaltėliai negauna tokių bausmių, tai čia ir matosi, kad tai yra susidorojimas. Ar galėjo būt kitoks rezultatas? Kitokio rezultato ir negalėjo būt Panevėžy“, – pridūrė politikė.

Ji šiuo metu yra Visagino tarybos narė, priklausanti buvusio Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujamai „Lietuvos Laisvės Sąjungos (liberalų)“ partijai.

Politikė teigė neplanuojanti atsisakyti tarybos mandato.

„Ne, neplanuoju. Yra nekaltumo prezumpcija. Ar nematot pagal nuosprendį ir tokią baisią bausmę, kad tai yra susidorojimas? Bet čia jau atskira tema, dar kalbėsiu apie tai“, – teigė D. Štraupaitė.

Toje pačioje byloje prekyba poveikiu kaltinti ir du verslininkai.

Vienas iš jų – bendrovės „Active construction management“ (buvusi „Irdaiva“) akcininkas Irmantas Kubilius buvo išteisintas, nesurinkus pakankamai jo kaltės įrodymų.

Tuo metu įmonės „Stouneta“ vadovas Gintautas Vaitiekūnas pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu ir jam skirta 3,7 tūkst. eurų bauda.