Politikas akcentuoja, kad tokioje situacijoje priimant sprendimus yra geriausia neskubėti.

Pasak jo, nors koalicijoje ir nebeliko jo vedamos Tvarkos ir teisingumo partijos, prieš priimant sprendimus geriausia yra palaukti.

„Reikia vadovautis, kas sutarta ir kokie yra procesai. Nereikia skubėti, palaukiam, viskas priešakyje. (...) Manau, kad skubėjimas ir kalbėjimas kartais atsisuka prieš pačius kalbančiuosius“, – Eltai sakė R. Žemaitaitis.
Paklaustas, kaip vertina dabartinę valdančiųjų situaciją, politikas ironizavo, kad valdančiųjų situacija yra teigiama, nes Viktorui Pranckiečiui pavyko išsaugoti Seimo pirmininko postą.

,,Yra valdančioji dauguma, kaip ir pats vakar Ramūnas (Karbauskis. – ELTA) pasakė, pašalinęs Tvarką ir teisingumą, dabar jau turi valdančiąją daugumą (...). Tai dabar vertinu teigiamai, nes Pranckietis liko Seimo pirmininku“, – kalbėjo politikas.

ELTA primena, kad trečiadienį po tarybos posėdžio valdantieji koalicijos partneriai paskelbė, kad Tvarka ir teisingumas išbraukiami iš koalicijos sutarties dėl to, kad šiurkščiai pažeidė Koalicijos sutartį ir prarado savo frakciją Seime. Šiuo metu Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininkas R. Žemaitaitis „valstiečių“ lyderių raginamas trauktis iš Seimo vicepirmininko pareigų.