„Tai yra pratybos, kuriose imituojami bombų smūgiai į konkrečius taikinius. Vakar irgi teko stebėti šias pratybas asmeniškai. Tai mums svarbi priemonė.

Parodanti, kad tikrai NATO ir Jungtinėms Amerikos valstijoms Lietuva ir Baltijos regionas, jeigu galima sakyti, tampa savas, jis išnaudojamas pratyboms“, – „Žinių radijo" laidoje teigė Krašto apsaugos ministras.

Ministro teigimu, šių pratybų, kuriose bombonešiais buvo atakuojami taikiniai, tikslas buvo NATO pajėgoms susipažinti su geografija, kurią krizei esant šios pajėgos turėtų dengti.

„Tikrai mes esame patenkinti. Jeigu žiūrėtume anksčiau, dar iki Rusijos agresijos prieš Ukrainą, tokių skrydžių kaip ir nebuvo, o dabar turime strateginį bombonešį“, – džiaugėsi R. Karoblis, pabrėždamas, kad anksčiau karių atvykimas buvo limituotas, įskaitant ir aviaciją. - Tai yra tiesiog parodymas labai aiškiai, jau konkrečiais veiksmais, ne tiktai deklaracijomis, kad mes esame sudėtinė NATO sistemos dalis“.

Trečiadienį Kazlų Rūdoje įvyko NATO pratybos, kurių metu pirmą kartą išbandyti strateginiai bombonešiai B-52. Šių pratybų tikslas buvo identifikuoti taikinius ir juos atakuoti.