Pasak jo, tokią galimybę suteiks Vidaus reikalų ministerijos medicinos centras.

„Vidaus reikalų ministerijos medicinos centras suteikė galimybę reabilitacijai iki 10 dienų“, - sakė jis žurnalistams ketvirtadienį Seime.
M. Kanapicko teigimu, tokios reabilitacijos gali tikėtis visi gaisrą gesinę ir sveikatą pasitikrinę darbuotojai.

„Visi pasitikrinę sveikatą, esant pagrindui, gaus reabilitaciją“, - tikino jis. PAGD direktoriaus pavaduotojo teigimu, reabilitacija galėtų vykti Vidaus reikalų ministerijos medicinos centro patalpose.

Keturiems ugniagesiams sutriko sveikata

Svarbiausių sveikatos ir priešgaisrinės apsaugos institucijų vadovai, ketvirtadienį apsilankė Seimo Sveikatos reikalų komiteto neeiliniame posėdyje.

PAGD direktoriaus pavaduotojas teigė, kad į medikus per visą gaisro gesinimo laikotarpį kreipėsi keturi ugniagesiai-gelbėtojai. Jo teigimu, trims ugniagesiams buvo diagnozuotas pervargimas, o vienas pareigūnas įsidrėskė koją, buvo paskiepytas nuo stabligės bei grįžo į darbą.

Alytaus miesto mero pavaduotojos Jurgitos Šukevičienės teigimu, ugniagesiams bus atliekami išsamūs sveikatos tyrimai.

„Žalos mastas, sumos ir kiekiai yra dar sunkiai įvertinami ir apskaičiuojami. (...) Mero vardu tikimės Valstybės rezervo sklandžios pagalbos. Prašome mūsų nepalikti nuošalyje“, – prašymą išreiškė J. Šukevičienė.

ELTA primena, kad spalio 16-osios naktį Alytaus miesto padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilo didžiulis gaisras. Degė apie 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto sandėliai, kuriuose laikomos naudotos padangos. Gaisrą gesino ugniagesių pajėgos iš Alytaus, Kauno, Lazdijų, Vilniaus, Varėnos ir Marijampolės.