Kaip ketvirtadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM), pagal pratybų sumanymą, oro atakų valdytojai turėjo identifikuoti taikinius, užsakyti orlaivių skrydžius ir palaikydami ryšį su orlaiviais, turėjo juos užvesti ant taikinių.

Virš nurodytų taikinių – pastatų ir automobilių kolonų, strateginiai JAV bombonešiai praskrido septynis kartus. Iš maždaug šešių kilometrų aukščio buvo išmesta 12 inertinių bombų BDU 50. Nurodyti taikiniai buvo sunaikinti.

Bendros Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų, Sausumos pajėgų ir Jungtinių Amerikos Valstijų jungtinės paramos ugnimi valdymo specialistų (angl. JTAC) pratybos surengtos Brigados generolo Kazio Veverskio poligone Kazlų Rūdoje.

JAV lėktuvai pakilo iš Jungtinėje Karalystėje esančios Ferfordo oro pajėgų bazės, o atlikę skrydžius virš Baltijos regiono grįžo atgal.

KAM pažymi, kad 2018 metų rudenį poligone Kazlų Rūdoje buvo įrengta ir sertifikuota NATO standartus atitinkanti aviacijos šaudykla. Čia orlaiviai gali treniruotis šaudyti į antžeminius taikinius, o oro atakos vadovai – veikti su aviacija.