„Kol situacija nėra stabilizuota – tikrai ne“, – „Žinių radijui“ sakė R. Karoblis.

Pasak jo, JAV traukiantis iš šios konfliktų draskomos valstybės, keičiasi ir saugumo architektūra, tad, tvirtina ministras, Lietuvos karių indėlis stabilizuojant situaciją Sirijoje būtų abejotinas.

„Neaiški yra JAV buvimo (Sirijoje. – ELTA) architektūra. Jeigu JAV karių nėra arba pajėgos yra, sakykim, simbolinės, tai nelabai matytume (Lietuvos karių buvimo. – ELTA) pridėtinės vertės“, – kalbėjo R. Karoblis.

Visgi ministras pažymėjo, kad Lietuva solidariai veikia tarptautinėje koalicijoje, kovojančioje su vadinamąja „Islamo valstybe“ ir Lietuvos kariai dalyvauja misijose Irake bei Afganistane. Tad, teigė jis, netgi jei Lietuvos kariai nebus siunčiami į Siriją, Lietuvos solidarumas dalyvaujant tarptautinėse misijose bus užtikrintas.

Galiausiai, užsiminė R. Karoblis, ateityje Lietuva svarsto padidinti Lietuvos karių dalyvavimą Irake.

„Yra svarstomas, pagal esamus poreikius, (Lietuvos karių buvimo Irake. – ELTA) padidinimas. Tai buvo suplanuota anksčiau, kartu su Šiaurės šalimis siųsti karo gydytojų instruktorius“, – apibendrino R. Karoblis.

Lietuva anksčiau yra sulaukusi Jungtinių Amerikos Valstijų prašymo atsiųsti karių į Siriją. Kvietimu siekta stiprinti koaliciją, kovojančią prieš „Islamo valstybės“ likučius šioje valstybėje. Tačiau JAV pastarąjį mėnesį pranešė, kad pati atitraukia savo karius iš Sirijos.