A. Navickas teigia, kad Švietimo ministerija yra pateikusi kompromisinius siūlymus, bet jiems nepritarus profsąjunga svarstytų streikuoti.

„Jeigu pritarimo nebus, svarstysime streiko skelbimo klausimą“, – BNS sakė A. Navickas.

Išplėstinis profsąjungos tarybos posėdis vyks jos būstinėje Vilniuje.

Ši pedagogų bendruomenė reikalauja taisyti etatinį mokytojų apmokėjimo modelį, patvirtinti švietimo darbuotojų algų kėlimo programą, mažinti mokinių skaičių klasėse.

A. Navicko profsąjunga pernai streikavo maždaug mėnesį, protesto metu buvo atleista tuometinė švietimo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Apie šiemet planuojamą streiką jau paskelbė Egidijaus Milešino vadovaujama Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga.

Anot profsąjungos, Švietimo ministerija šiemet pasirašytoje švietimo ir mokslo šakos kolektyvinėje sutartyje įsipareigojo įvairių grandžių pedagogų algoms kitąmet papildomai skirti beveik 118 mln. eurų, tačiau 2020 metų valstybės biudžeto projekte papildomai numatyti tik 55,5 mln. eurų.

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad teikdama biudžeto projektą ši sutartis nevykdyta, nes Švietimo ministerija nebuvo gavusi Vyriausybės įgaliojimų jai pasirašyti.