„Profesinės sąjungos kalba apie naują sutartį, naują sutartį, kuriai pasirašyti nebuvo suteikti Vyriausybės įgaliojimai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai. Tie įsipareigojimai, kurie pasirašyti, tai mes tikrai norime, ir, matyt, pavyks mums padaryti, kad jie būtų įgyvendinti ir įvykdyti. Aš kalbu apie galiojančią sutartį. Na, o streikas, jis parodė ir pernai, eturi jokio racionalumo, tiktai sukelia sumaištį pedagogams, moksleiviams, institucijoms ir baigiasi be jokių rezultatų“, – pabrėžė premjeras S. Skvernelis.

Jis ragina streikuoti žadančius pedagogus sėsti prie derybų stalo.

„Tai aš siūlau sėsti, kalbėtis, ieškoti sprendimo būdų“, – pridūrė premjeras S. Skvernelis.

Jis taip pat sukritikavo Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko „valstietičio“ Eugenijaus Jovaišos raginimus švietimo reikmėms papildomai kitąmet numatyti daugiau kaip 70 mln. eurų.

„Užregistruoti galiu ir aš labai daug kaip Seimo narys, ir 100 mln. kam nors, bet reikia nurodyti finansavimo šaltinį. Nurodant finansavimo šaltinį „Finansų ministerijos asignavimų mažinimas“, tai reiškia, kad Lietuva arba turi atsisakyti įsipareigojimų ir nevykdyti kalbant apie senus, prieš dešimt metų padarytus, finansinius įsiskolinimus, kalbant apie paskolas mūsų ir jų refinansavimą, arba nemokėti Europos Sąjungai į biudžetą savo indėlio. Tai, matyt, nei vienas, nei kitas kelias nėra labai tinkamas“, – pabrėžė S. Skvernelis.

Išgirdusi Vyriausybės planus dėl ateinančių metų finansavimo švietimui, Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga nusprendė rengti streiką. Pasak profesinės sąjungos pirmininko Egidijaus Milešino, streikas turėtų vykti antroje lapkričio pusėje, nes ateinančių metų biudžeto projekte Vyriausybė nenumatė lėšų profsąjungai duotiems įsipareigojimams vykdyti.