Seimo Etikos ir procedūrų komisijos sprendimu, vietoj jo išvadų projektą rengs Mišrios Seimo narių grupės seniūnas Andrius Mazuronis kartu su Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pavaduotoja „valstiete“ Aušrine Norkiene.

A. Matulas norėjo, kad išvadų rengėju būtų paskirtas kitas konservatorius – Kazys Starkevičius, tačiau buvo nubalsuota už A. Mazuronio kandidatūrą.

Seimo etikos sargų vadovas A. Matulas mano, kad klausimas dėl V. Pranckiečio atleidimo procedūros teisėtumo jau prarado savo aktualumą, todėl nereikėtų jo svarstyti. Tačiau komisijos narių nuomone, reikėtų įsigilinti į šią problemą, kad ateityje ji nesikartotų.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas R. Karbauskis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl jos pirmininko konservatoriaus A. Matulo pasisakymų, kuriais jis, kaip šios komisijos pirmininkas, „diskredituoja komisijos darbą, reikšdamas išankstinę nuomonę ir demonstruodamas šališkumą“.

LVŽS lyderis Etikos ir procedūrų komisijai išsiųstame rašte reikalavo, kad, siekiant objektyvaus ir nešališko komisijos tyrimo, komisijos pirmininkas A. Matulas būtų nušalintas nuo skundų dėl šių metų spalio 15 d. Seime vykusio Seimo valdybos posėdžio teisėtumo ir Seimo pirmininko V. Pranckiečio elgesio sušaukiant Valdybos posėdžius bei galimo interesų konflikto tyrimo.

Šį naują R. Karbauskio skundą Seimo Etikos ir procedūrų komisija prijungė prie ankstesnio jo skundo šia tema.

ELTA primena, kad spalio 16 d. Seimo Etikos ir procedūrų komisija ėmėsi svarstyti „valstiečių“ lyderio R. Karbauskio ir Seimo vicepirmininko Arvydo Nekrošiaus skundus dėl Seimo pirmininko V. Pranckiečio atleidimo procedūros teisėtumo.

A. Nekrošiaus skunde nurodytas aplinkybes tirs ir rengs išvadas Seimo narys konservatorius K. Starkevičius ir „valstietė“ Aušra Papirtienė.