STT pareigūnai antradienį sulaikė Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narį (buvusį Savivaldybės administracijos direktorių) B. K. ir Strateginio vystymo ir investicijų skyriaus vedėją S. R. Jiems pareikšti įtarimai dėl didelės vertės kyšių priėmimo.

Trečiadienį sulaikytas dar vienas Savivaldybės atstovas – Vietinio ūkio skyriaus vedėjas A. Ž., kuris taip pat įtariamas kyšininkavimu.

Tiriamos aplinkybės dėl neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų B. K. einant Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas. Įtariama, kad Savivaldybėje organizuojant ir vykdant kai kuriuos viešuosius pirkimus iš anksto susitarus iš pirkimuose dalyvaujančių įmonių atstovų buvo priimti kyšiai už tai, kad šioms įmonėms būtų sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti pirkimus.

Taip pat sulaikyti keturi minėtų privačių įmonių atstovai. Jiems pareikšti įtarimai dėl Savivaldybės darbuotojų papirkimo.

Įtariamųjų darbo vietose ir namuose buvo atliktos kratos.
Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.