Į neeilinį Seimo Aplinkos apsaugos komiteto posėdį kviečiami Alytaus miesto ir rajono savivaldybių, Sveikatos apsaugos, Aplinkos ir Vidaus reikalų ministerijų atstovai.

„Akivaizdu, kad po 2002 metų Trakų rajone buvusio padangų gaisro apsiribota kalbomis. Kalbos neatveda prie rezultato. Negali būti gaisrų kaip šitas“, – posėdžio išvakarėse žurnalistams Seime sakė komiteto vicepirmininkas liberalas Simonas Gentvilas.

„Akivaizdu, kad institucijos nepasirengusios tokiems dalykams“, – pridūrė jis.

Parlamentaras stebėjosi, kaip galėjo nesuveikti priešgaisrinė apsauga gamykloje, kur laikoma 40 tūkst. senų automobilių padangų. Jis taip klausė, kodėl alytiškiai į savo mobiliuosius telefonus nesulaukė pranešimų, kaip jiems elgtis, kilus tokiam gaisrui.

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė teigė apie situaciją Alytuje trečiadienį informuosianti Vyriausybės narius.

„Imsiuosi iniciatyvos informuoti, kadangi ekstremali situacija paskelbta dviejose savivaldybėse, ir gaisras yra suvaldytas. Pagal gaisrininkų terminologiją, jie nori pradėti padarinių likvidavimo darbus“, – antradienį BNS sakė ministrė.

Jos teigimu, gaisravietėje dar smilksta sudegusios padangos ir kiti daiktai.

„Ta masė yra smilkstanti ir jos yra be galo daug“, – tvirtino R. Tamašunienė.

Pasak jos, ta užgesinta masė bus vežama į įmonės „Toksika“ pavojingų atliekų aikštelę Šiauliuose.

Ministrė taip pat teigė, kad vėliau Vyriausybė turės priimti sprendimą ir dėl išlaidų gesinant gaisrą kompensavimo.

Gaisras padangų perdirbimo gamykloje Alytuje kilo praėjusio trečiadienio naktį. Penktadienį gaisras lokalizuotas, tačiau ugniagesiai įvykio vietoje dirba ir toliau, nes padangos gaisravietėje dar smilksta. Vėjo nešami teršalų debesys yra pavojingi žmonių sveikatai ir gamtai.

Ekstremali situacija paskelbta Alytaus mieste ir Alytaus rajone.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)