Apie galimą nenumatytą posėdį prabilo LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis po balsavimo dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atleidimo. Jis sakė, kad nenumatyto posėdžio metu būtų galima pagal balsavimus stebėti, ar dar egzistuoja valdančioji dauguma.

„Manau, kad bus neeilinis posėdis ketvirtadienį, matysime, kaip bus toliau balsuojama dėl biudžeto“, - antradienį sakė R. Karbauskis.

DELFI kalbinta A. Širinskienė sakė, kad posėdyje būtų galima aptarti ir įvertinti naują Nekilnojamojo turto (NT) mokesčio projektą, taip pat bankų apmokestinimą.

Tačiau negalima atmesti ir to, kad ketvirtadienį iš Seimo vicepirmininko posto gali versti R. Žemaitaitį.

„Neatmestina, kad gali būti keliamas ir Žemaitaičio klausimas“, - sakė A. Širinskienė.

„Kol kas sprendimai nėra priimti, yra projektų, kuriuos būtų gerai iki lapkričio 7 dienos posėdžio aptarti“, - kalbėjo parlamentarė.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę posėdžiavusi LVŽS frakcija nutarė, kad reikia pradėti rinkti parašus dėl R. Žemaitaičio patraukimo iš Seimo valdybos. Nes, anot R. Karbauskio, jis atstovauja opozicijai, o ne valdančiajai daugumai. Šias išvadas valstiečiai padarė po praėjusią savaitę vykusio balsavimo dėl V. Pranckiečio likimo.

Seime suskilus „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijai, R. Žemaitaitis vienas liko dirbti Mišrioje Seimo narių grupėjė.