„Frakcija balsuos už „vaiko pinigų“ didinimą, tačiau iš esmės esame prieš tokius skaičius, kokie yra pateikti, kad ši išmoka didėtų 10 eurų (nuo 50 iki 60 eurų), o neįgaliems, gausių ir nepasiturinčių šeimų (su priedu) – 30 eurų (nuo 70 iki 100 eurų). Savo balsavimu „už“ norime atverti kelią šio projekto tobulinimui, nes išmoka kiekvienam vaikui turi būti didinama iki 70 eurų, kaip ir buvo kalbėta sudarant koalicinę sutartį“, – Eltai sakė Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.

Jis primena, kad „socialdarbiečių“ frakcija yra pateikusi ir kitą pasiūlymą, kuriam realiai reikia didesnių šaltinių – vaiko pinigus prilyginti valstybės remiamų pajamų dydžiui, kuris šiuo metu sudaro 122 eurus.

„Tai paskatintų šalyje gimstamumą ir padidintų realias pajamas šeimoms, auginančioms vaikus. Manome, kad šiuos projektus būtų galima sujungti į vieną. Reikalausime, kad duoti pažadai visuomenei Vyriausybės ir mūsų partnerių „valstiečių“ būtų vykdomi“, – sako G. Kirkilas.
„Socialdarbiečiai“ pritaria akcizų alkoholiui, tabakui ir degalams didinimui, tačiau nepritaria ir nepalaiko naujo automobilių taršos mokesčio.

„Jis iš esmės nespręstų ekologinių ir taršos problemų, be to, skatintų seno automobilių parko „užkonservavimą“, o tai padidintų eismo saugumo rizikas. Mokestis tokia forma, koks paruoštas, neturi socialinio jautrumo, tad būdami kairieji, tikrai jam negalime pritarti“, – sako Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo partijos frakcijos seniūnas Rimantas Sinkevičius.