Ministrui pirmininkui ir ministrams siūloma padidinti pareiginės algos koeficientus 13 procentų, t. y. lygiai tiek, kiek buvo padidinti aukščiausių kategorijų valstybės tarnautojų pareiginės algos koeficientai.

Projektą įregistravę T. Tomilinas ir Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūno pavaduotojas Jonas Jarutis atkreipia dėmesį, kad šių valstybės politikų algos nuo 2014 metų, kai pareiginių algų dydžiai buvo sugrąžinti į prieš kriziniu laikotarpiu galiojančius pareiginių algų dydžius, nė karto nebuvo didinti.

„2018 m. birželio 29 d. priėmus Valstybės tarnybos įstatymo pakeitimus, valstybės institucijose einančių vadovaujamas pareigas, valstybės tarnautojų pareiginių algų dydžiai koeficientais padidėjo, atsižvelgiant į tai, kad į jų sudėtį buvo įtraukti priedai už kvalifikacines klases. Tuo tarpu ministrų, kurių apmokėjimo dydžiai reglamentuojami Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatymu, nebuvo keičiami nuo 2014 metų. Todėl tarp valstybės tarnautojų ir ministrų apmokėjimo dydžių atsiradęs santykis tapo neproporcingas lyginant su jų atsakomybe“, – sako Seimo nariai T. Tomilinas ir J. Jarutis.

Šiuo metu Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatymo priedėlyje yra numatyti ministro pirmininko ir ministrų pareiginės algos koeficientai baziniais dydžiais – ministro pirmininko – 25,8 (siūloma – 29,2), ministrų – 23,8 (siūloma – 26,89).