Jame nurodoma, kad po nenumatyto posėdžio, kurio metu opozicija bandė išsaugoti Viktorą Pranckietį, protokole pateikta tikrovės neatitinkanti informacija. Anot Seimo narės, galimai suklastotą protokolą yra pasirašęs tiek Seimo pirmininkas V. Pranckietis, tiek ir posėdžiui pirmininkavusi Seimo pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė.

A. Širinskienės teigimu, protokole galimai klastojamas būtent tas momentas, kuris Seime sukėlė daugiausiai diskusijų.

„Sunku patikėti, kad iš nevilties, jog V. Pranckietis gali netekti savo posto, opozicija imasi veiksmų, kurie jau mina ant baudžiamosios atsakomybės slenksčio. Praėjusį ketvirtadienį Seimas pareiškė nepasitikėjimą balsų skaičiavimo grupe dėl to, kad ji nebuvo patvirtinta, nes posėdžiui pirmininkavusi I. Degutienė savavališkai, be Seimo pritarimo, pakeitė kelis jos narius. Tuo tarpu posėdžio protokole atsiranda įrašas, kad balsų skaičiavimo grupei pritarta bendru sutarimu, kurio posėdyje iš tiesų nebuvo“, – stebisi Seimo narė A. Širinskienė.

Pasak jos, I. Degutienės ir V. Pranckiečio pasirašytame dokumente nurodoma, kad nutarta patvirtinti balsų skaičiavimo grupę ir tam pritarta bendru sutarimu.

„Tuo tarpu faktinės aplinkybės, fiksuotos tiek tos dienos vaizdo įraše, tiek ir stenogramoje rodo, kad nei balsavimo, nei bendru sutarimu išreikšto Seimo pritarimo, nebuvo“, - sako A. Širinskienė.

Savo tarnybiniame pranešime A. Širinskienė prašo Seimo kanclerės D. Raudonienės, kad ji įvertintų, ar tikrovės neatitinkančių duomenų pateikimas 2019 m. spalio 15 d. nenumatyto posėdžio protokole, kurį pasirašė Seimo pirmininkas V. Pranckietis ir Seimo pirmininko pavaduotoja I. Degutienė, neturi dokumento klastojimo požymių ir ar dėl to neturėtų būti kreiptasi į prokuratūrą.

Taip pat Seimo kanclerei D. Raudonienei adresuotame rašte pateikiamas prašymas nustatyti už tikrovės neatitinkančių duomenų pateikimą atsakingus asmenis bei ištaisyti protokole tą pateiktą informaciją, kuri neatitinka faktinių aplinkybių.