Viešojoje erdvėje teigiama, jog padangų perdirbimo įmonės „Ekologistika“ savininkas yra patvirtinęs, kad sandėliuose buvo laikoma 1800 naudotų padangų ir kad anksčiau yra kilę gaisrų. Įmonė turi taršos leidimą, leidžiantį tvarkyti iki 2 tūkst. tonų naudotų padangų. Pasak L. Kasčiūno, preliminariais duomenimis, visa ši maksimali kvota galėjo būti išnaudota.

„Todėl svarbu ne tik išsiaiškinti šio gaisro priežastis, bet ir ištirti ilgalaikius procesus, lėmusius tokią nelaimę ir jos pasekmes. Reikia įvertinti, ar tiesa, kad, nepaisant to, jog per pastaruosius dvejus metus įmonėje buvo nustatyti bent keli pažeidimai, susiję su atliekų tvarkymu, „Ekologistika“ pratęstas taršos leidimas ir leista padidinti tvarkomų atliekų kiekius“, – sakė šeštadienį nelaimės vietoje apsilankęs Seimo narys L. Kasčiūnas.

Spalio 16 d. naktį Alytaus miesto padangų perdirbimo įmonėje UAB „Ekologistika“ kilo didžiulis gaisras. Dega apie 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto sandėliai, kuriuose laikomos naudotos padangos. Gaisrą gesino ugniagesių pajėgos iš Alytaus, Kauno, Lazdijų, Vilniaus, Varėnos ir Marijampolės. Alytuje ir Alytaus rajone dėl didelio oro užterštumo pavojingomis medžiagomis, kurios gali netgi sukelti vėžį, paskelbta ekstremali situacija. Kai kuriose vietovėse kietųjų dalelių koncentracija trigubai viršija leistiną normą. Preliminariais skaičiavimais, gaisro padaryta žala gamtai gali siekti daugiau nei 5 mln. eurų.