Penktadienio rytą buvusioje Vijūnėlės dvaro teritorijoje darbavosi vos vienas vyriškis, prisistatęs „vienos Alytaus įmonėlės darbininku“. Iš išlygintos ir šviežiu juodžemiu padengtos žemės jis rinko paskutinius buvusio statybinio laužo likučius.

„Ateikit pasižiūrėti trečiadienį, tada bus jau visai gražu“, – sakė darbininkas.

Prieš pietus į buvusį Vijūnėlės dvaro kiemą atvežtas mažasis ekskavatorius „Bobcat“ pradėjo lyginti paskutines juodžemio krūvas.

„Bauda skaičiuosis iki galutinio nugriovimo, kai mes surašysim aktą.

Kai pabaigs įvykdyti teismo sprendimą, jie turėtų kuo greičiau mums pranešti, nes bauda skaičiuojama kiekvieną dieną. Mes turime pamatyti rezultatą ir jį įforminti“, – teigė antstolis Regimantas Budreika.

Pasak antstolio, po liepos 12 d. paskelbto Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) sprendimo griauti Vijūnėlės dvarą, jo savininkams solidariai skaičiuojama 50 eurų bauda už kiekvieną dieną. Pastato savininkai, už tai, kad nesiėmė jo laiku nugriauti, šių metų pradžioje jau sumokėjo 3 tūkst. 350 eurų už 2018 m. lapkritį ir gruodį, o vėliau baudos skaičiavimas buvo sustabdytas, kai LAT iki sprendimo išnagrinėjimo buvo sustabdžiusi griovimo procedūrą.

Už laikotarpį nuo liepos 12 d. priskaičiuota dar per 5 tūkst. eurų.

„Šiuo metu kapsi bauda, kol nebus pilnai išvalyta teritorija, su visomis tvoromis, su iki pusės metro įkastais pamatais. Ne tik mes fiksuosim nugriovimą, bet kartu ir statybos inspekcijos atstovai, užaktuosim viską ir pabaigsim“, – pasakojo R. Budreika.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas liepą antrą kartą paskelbė, kad vadinamasis Vijūnėlės dvaras turi būti nugriautas, tačiau Druskininkų valdžia toliau stengėsi jį išsaugoti bei siūlė jame įrengti Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklą.

Vijūnėlės dvaras priklauso kauniečiui verslininkui Ž. Povilioniui ir jo sutuoktinei, bet Druskininkų opozicija nuo pat statybų pradžių bandė jį sieti su kurorto savivaldybės vadovu Ričardu Malinausku.
Ž. Poviloniui, Druskininkų merui R. Malinauskui ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui yra pateikti įtarimai teisėjų korupcijos byloje. Joje tiriamas epizodas, kad Vijūnėlės dvaro byloje galėjo būti mokami kyšiai.