Matijošaitis: išsilavinimo nėra, bet ji išmano tą sritį

Meras tvirtino, kad plaukikė tikrai išmano tą sritį, kurioje kviečiama dirbti. „Mergaitė tikrai išmano tą sritį, – žiniasklaidai teigė meras ir pridūrė, koks bus pirmasis jos darbas. – Peržiūrėti, kaip veikla vykdoma visuose mūsų baseinuose.“

R. Meilutytei – 22-eji ir ji neturi aukštojo išsilavinimo, kurį būtina turėti užimant tokias pareigas, tačiau Kauno miesto meras problemos tame nemato. „Išsilavinimo šiai dienai nėra, bet ji išmano tą sritį ir man bus malonu (dirbti kartu – DELFI)“, – kalbėjo V. Matijošaitis.

Visvaldas Matijošaitis

Meras įvardijo, kad R. Meilutytė bus įdarbinta pagal darbo sutartį, dalyvaus daugelyje oficialių susitikimų. „Važiuosime ir į Vyriausybę, kalbėsimės ir apie pinigus, ir apie vaikų užimtumą“, – teigė meras.

Visvaldas Matijošaitis
Išsilavinimo šiai dienai nėra, bet ji išmano tą sritį.

Meilutytė: negalvojau labai ilgai

„Ne, negalvojau labai ilgai, – teigia mero patarėja R. Meilutytė. – Pačiai buvo įdomu, kažkas naujo, dar nebandyto.“

Į klausimą, kokių darbų jau ėmėsi, ji atsakė, kad dar nieko konkretaus. „Nepradėjau kažkokio konkretaus darbo, reikia įsigilinti labiau, suprasti bendrą vaizdą“, – kalbėjo plaukikės karjerą metusi R. Meilutytė.

Rūta Meilutytė. Plaukimo karjeros akimirkos

Ji tvirtino, kad vienas darbo privalumų – nebūtina nuolat būti kabinete. „Galiu ateiti į darbą, galiu dirbti iš namų. Man atrodo, labai įvairiai. Lankstus darbas. Neturiu kiekvieną dieną sėdėti ofise ir kažką rašyti“, – kalbėjo R. Meilutytė.

Rūta Meilutytė
Ne, negalvojau labai ilgai. Pačiai buvo įdomu, kažkas naujo, dar nebandyto.

Patarėja tapusi R. Meilutytė tvirtino: „Manau, tikrai galėsiu kažkuo patarti. Manau, labiau iš tos pusės, kiek sportas gali būti dalis visų žmonių bendruomenės gyvenimo“.

Karjerą pradėjo dabar viename prasčiausių Kauno baseinų

Kauno miesto savivaldybė žinią, kad prie mero patarėjų komandos prisijungė R. Meilutytė, pranešė pirmadienį.

Savivaldybės pranešime spaudai buvo įvardyta, kad greta „Žalgirio“ arenos netolimoje ateityje iškils modernus vandens sporto centras, kuris po savo stogu talpins ne tik olimpinio dydžio baseiną su 700 vietų tribūnomis, bet ir SPA zoną su sporto klubu.

Šilainių baseinas

Šiuo metu Kaune veikia renovuoti „Vilijos“, Dainavos, Kauno sporto mokyklos „Startas“ (Miško g.), „Girstučio“ ir Šilainių baseinai. Pastarojo būklė itin prasta, todėl šiuo metu svarstomi įvairūs variantai kaip jį atgaivinti.

Beje, būtent pastarajame, Šilainių baseine, savo karjerą pradėjo ir pati R. Meilutytė.