„Vakarykštė diena tikrai yra apgailėtina, mano požūriu. Visiškai ne tie prioritetai (iškelti, aut. p.), kalbant apie svarbiausius valstybės klausimus“, - žurnalistams sakė premjeras.

Jo teigimu, labai taikliai tiek žurnalistai, tiek ir kiti politikai įvertino vakarykštę situaciją, ją apibūdindami „cirku“.

„Manau, kad tai garbės nedaro niekam. Turime susitelkti, turime svarbiausius dabar iššūkius. Norisi, kad Seimo darbas būtų orientuotas į tai, o ne į taburečių ar kėdžių išsaugojimą, ar paėmimą“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Paklaustas, kaip viskas bus, kai kitų metų biudžetas pasieks Seimas, premjeras juokaudamas prisiminė Viktoro Pranckiečio žodžius apie Seime esančias dvi daugumas.

„Kaip supratau, yra dvi daugumos, naujoji ir senoji, jei abi daugumos parems Vyriausybę, su biudžetu jokių problemų nebus“, - su šypsena atsakė premjeras.

Jis sakė, kad kol kas nenori prognozuoti, ar Seimas dar bandys grįžti prie šio klausimo.

„Manau, kad tai buvo galima padaryti rytoj (…). Nebūtų reikėję opozicijai keisti savo pozicijos, deja vakar jie sudalyvavo, buvo vieni pagrindinių šio spektaklio autorių, be jos būtų tai neįvykę. Labai gaila“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Premjeras pabrėžė, kad dabar „prioritetą“ mato visai kitur.

„Jei toliau eisime šiuo keliu, turėsime destrukciją, siūlau dėti tašką, ar daugtaškį. Ir susitelkti į svarbiausio įstatymo priėmimą“, - trečiadienį Vyriausybėje sakė S. Skvernelis.

DELFI primena, kad antradienį Seimo pirmajai vicepirmininkei Rimai Baškienei buvo įteiktas pareiškimas su 53 parlamentarų parašais. Dokumentu buvo prašoma atšaukti Seimo pirmininką.

Antradienio vakarinio posėdžio pirmosiomis minutėmis V. Pranckietis pats stojo į tribūną ir pareikalavo, kad balsavimas vyktų dar antradienį, o ne ketvirtadienį, kaip planavo valdantieji.

Buvo sušauktas valdybos posėdis, kuriame buvo nuspręsta antradienio vakarą surengti Seimo posėdį šiam klausimui spręsti. Valdantieji suskubo atšaukti savo parašus, opozicija juos sudėjo atgal. Todėl klausimas buvo svarstomas. Valdantieji paliko salę ir balsavime nedalyvavo.

Jie tvirtino, kad Seimo valdybos posėdis buvo surengtas neteisėtai, nes jis vyko plenarinio posėdžio metu ir negalėjo dalyvauti jam pirmininkavęs Seimo vicepirmininkas „valstietis“ A. Nekrošius.
Seimo pirmininko atleidimo iniciatyva žlugo, į slaptą balsavimą atėjus tik vienuolikai opozicijos atstovų.