„Pagrindinis klausimas – ką toliau darome, kai dėl V. Kamblevičiaus veiksmų žlugo darbo grupės veikla, ir dėl likimo valdančiojoje koalicijoje“, – BNS sakė partijos atsakingasis sekretorius Almantas Petkus.

Rugsėjo pabaigoje „tvarkiečių“ valdyba buvo nusprendusi kurti naują politinę partiją su nauju pirmininku ir sudarė darbo grupę pradėti derybas su galimais partijos lyderiais.

Vienas tos grupės narys, parlamentaras, tuometinis pirmasis partijos vicepirmininkas Vytautas Kamblevičius susitiko su buvusiu kandidatu į prezidentus, filosofu Arvydu Juozaičiu ir sutarė, kad šis taps naujos partijos pirmininku. Kiti darbo grupės nariai susitikime nedalyvavo.

Apie tai sužinojusi partijos vadovybė atsiribojo nuo V. Kamblevičiaus pareiškimų ir pagrasino jį pašalinti iš partijos.

Be to, rugsėjo pradžioje V. Kamblevičius su kitais „tvarkiečiais“ sugriovė partijos frakciją Seime, įkurdami frakciją „Lietuvos gerovei“. Partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis buvo priverstas eiti dirbti į Mišrią Seimo narių grupę.

Kadangi Seime nebeliko „tvarkiečių“ frakcijos, valdantieji paragino R. Žemaitaitį atsistatydinti iš Seimo pirmininko pavaduotojo pareigų.

Trečiadienį „Tvarkos ir teisingumo“ valdyba taip pat svarstys, ar atšaukti savo lyderį iš šio posto.

Liepą „Tvarka ir teisingumas“ su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga pasirašė valdančiosios koalicijos sutartį.