„Aš manau, kad šitas posėdis, jeigu jis užbaigia dramą, kuri tęsiasi pusę metų, tai jis yra laimėjimas Lietuvai. Dėl to, kad įgriso ir gana, tai yra tie žodžiai, kuriais galima apibūdinti „valstiečių“ ir pono Pranckiečio dramą“, – sakė G. Landsbergis.

TS-LKD pirmininkas teigė, kad net ir iš posėdžio išėjus valdantiesiems pats procesas nesibaigė.

„Procedūra tęsiasi, ir ji turi baigtis. Mano žiniomis, „valstiečiai“ yra Seime. Jie nedalyvauja tiesiogiai posėdyje. Turbūt pirmą kartą Lietuvos istorijoje valdančioji dauguma nedalyvauja posėdyje, kuriame bent jau teoriškai turėtų turėti balsų daugumą. Tai yra labai keistas precendentas“, – sakė G. Landsbergis.

Politikas neatmetė, kad valdantieji gali bandyti grįžti prie klausimo nagrinėjimo.

„Ji gali grįžti prie klausimo, kad Landsbergis yra žirafa, balsuoti ir pritarti balsų dauguma, ir turėti tokį atsakymą. Galėsiu prieštarauti, bet tai liks mano nuomonė. Jie gali visiškai teisingą posėdį pripažinti neteisėtu, nes jiems taip norisi. Bet šitas posėdis yra teisėtas, manau, kad jis turėtų pabaigti šitą ilgą epopėją dėl Seimo pirmininko“, – sakė G. Landsbergis.

Opozicija balsavime dėl Seimo pirmininko nutarė nedalyvauti. Tai reiškia, kad, jei staiga valdantieji nesugalvos grįžti ir balsuoti, šiame etape V. Pranckietis liks Seimo pirmininku. Trečiadienį Etikos ir procedūrų komisija dar nagrinės, ar pats posėdis yra teisėtas.