„Šiandien dieną keli dalykai tapo aiškūs. Pirmiausia, kad opozicija remia Seimo pirmininką, ir niekam nekyla klausimas, nes opozicija anksčiau sakė, kad čia ne jų klausimas.

Antras dalykas, Seimo pirmininkas žino, kad mes turime daugumą balsų balsuojant dėl Seimo pirmininko atstatydinimo . Jeigu jis nebūtų tuo tikras, šiandien mes to spektaklio nebūtume matę. Būtume matę ketvirtadienį normalią procedūrą (…)“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Jis negalėjo pasakyti, kada vėl Seime galėtų būti sprendžiamas Seimo pirmininko klausimas.

„Nežinau, jeigu sprendimą priims Etikos ir procedūrų komisija, kad balsavimas šiandien yra neteisėtas, tokiu atveju gali būti ketvirtadienį arba antradienį“, – sakė R. Karbauskį.

Kartu su kitais valdančiaisiais palikęs Seimo salę LVŽS pirmininkas šios dienos nelaiko pralaimėjimu.

„Tikriausiai geresnio politinio scenarijaus, negu šiandien įvyko, įsivaizduoti sunku. Net nebalsavę įrodėme viską, ką norėjome įrodyti. Seimo pirmininkas neturi paramos, ir opozicija remia Seimo pirmininką. Tai mes sakėme, šiandien tai ir be balsavimo pasirodė“, – sakė R. Karbauskis.

Seime – vienas po kito sekantys žingsniai

DELFI primena, kad valdantieji spręsti nepasitikėjimo klausimą buvo nusiteikę ketvirtadienį. V. Pranckietis paprašė, kad tai būtų daroma nedelsiant. Seimo valdyba tokiam jo norui pritarė.

Tada valdantieji atsiėmė parašus po kreipimusi. Po to parašus ant dokumento sudėjo opozicijai priklausantys parlamentarai.

Valdantieji teigia, kad posėdis vyksta neteisėtai. „Valstietė“ Agnė Širinskienė pridūrė, kad Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius nėra tikras, ar valdybos susirinkimas, kuriame buvo nuspręsta šiandien rengti neeilinį posėdį, buvo surengtas teisėtai. Jis tuo metu pirmininkavo posėdžiui. Dėl to ji prašė klausimą ištirti Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje. Tikėtina, kad tai bus daroma rytoj, trečiadienį.

Svarstant nepasitikėjimo V. Pranckiečio klausimą Seime, valdantieji paliko Seimo salę. Diskusijose toliau dalyvauja opozicija, kuri žadėjo balsavime dėl nepasitikėjimo nedalyvauti.