„Kalbėjau su Roku Masiuliu apie jo tolesnius planus, ir tikrai nespaudžiau jo rinktis vieno arba kito gyvenimo kelio. Man buvo įdomu sužinoti, kokie jo tolesni planai. Kiek žinau, jis labai rimtai svarsto abi alternatyvas. O ties kuria jis apsispręs, ar jis vis dėlto pasuks keliu į verslą, ar jis pasuks keliu į politiką – abu sprendimus aš gerbsiu“, - sakė G. Nausėda.

Tačiau šalies vadovas teigė neatsisakąs savo pirminės nuomonės, kad „žmogus, įgijęs tiek pasitikėjimo visuomenėje, užsirekomendavęs kaip skaidrus politikas, galėtų prisidėti aktyviau prie šitos visuomenės problemų sprendimo ir judėjimo į priekį. Toks buvo mano pageidavimas, tačiau R. Masiulis yra savo gyvenimo kalvis“, - sakė G. Nausėda.

Masiulis kandidatuoja į „Klaipėdos nafta“ vadovus

Naujienų agentūra BNS, redamasi šaltinių duomenimis, yra rašiusi, kad R. Masiulis yra tarp dviejų likusių kandidatų į valstybės valdomos bendrovės „Klaipėdos nafta“ vadovus. Jo konkurentas yra dabar laikinai įmonei dabar vadovaujantis naftos verslo direktorius Darius Šilenskis.

R. Masiulis anksčiau BNS yra patvirtinęs, kad dalyvauja konkurse, tačiau pastaruoju metu jis su žiniasklaida nebendrauja. R. Masiuliui paliekant pareigas, rugpjūčio viduryje jis dar kartą apsižodžiavo su valdančiųjų „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu.

Šis pareiškė, kad ministras buvo pakeistas, nes jo kuruotose srityse buvo daugiausiai problemų, tuo metu R. Masiulis tikino, kad R. Karbauskis jam atkeršijo už Klaipėdos uosto vadovo Arvydo Vaitkaus atleidimą.