Spalio 9 d. NATO oro policijos naikintuvai tarptautinėje erdvėje virš Baltijos jūros atpažino Rusijos Federacijos (RF) orlaivį SU-24, skridusį iš Kaliningrado srities į Kaliningrado sritį. SU-24 skrido be radiolokacinio atsakiklio, skrydžio plano neturėjo, radijo ryšio su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) nepalaikė.

Tą pačią dieną NATO oro policijos naikintuvai tarptautinėje erdvėje virš Baltijos jūros atpažino dar du Rusijos orlaivius SU-24, skridusius iš Kaliningrado srities į Kaliningrado sritį. Abu SU-24 skrido be radiolokacinio atsakiklio, skrydžio plano neturėjo, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Spalio 11 d. NATO oro policijos naikintuvai pakilo siekdami atpažinti galimai dviejų Rusijos orlaivių SU-27, skridusių iš Kaliningrado srities į tarptautinę erdvę virš Baltijos jūros. Orlaivių atpažinti nepavyko.

Orlaiviai, kaip skelbia Krašto apsaugos ministerija, skrido be radiolokacinio atsakiklio, skrydžio plano neturėjo, radijo ryšio su RSVC nepalaikė. Galimai abu SU-27 grįžo į Rusijos Kaliningrado sritį.

Spalio 13 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino tarptautinėje erdvėje virš Baltijos jūros Rusijos orlaivį AN-12, skridusį iš Kaliningrado srities į Rusijos žemyninę dalį. AN-12 skrido be radiolokacinio atsakiklio, skrydžio planą turėjo, radijo ryšį su RSVC palaikė.