Parlamentarė nuo metų pradžios iki spalio tarnybiniu automobiliu važiavo kiek daugiau nei 17,5 tūkst. kilometrų.

Politikė sako, kad didelis nuvažiuotas atstumas susijęs su jos buvusiomis opozicijos lyderės pareigomis.

„Kai tapau opozicijos lyderė kovo mėnesį, buvo paskirtas automobilis ir kadangi mano šeima, vaikai gyvena Šiauliuose, o Vilniuje teko būti visomis darbo dienomis, o kartais net ir savaitgaliais, tai tikrai teko nemažai naudoti Seimo automobilį“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Toliau daugiausiai su tarnybiniu automobiliu važiuojančių parlamentarų sąraše rikiuojasi Seimo vicepirmininkai „tvarkiečių“ lyderis Remigijus Žemaitaitis (daugiau nei 13,5 tūkst. kilometrų), „socialdarbiečių“ pirmininkas Gediminas Kirkilas (daugiau nei 12,9 tūkst. kilometrų) ir konservatorė Irena Degutienė (daugiau nei 7,9 tūkst. kilometrų).

Tarp eilinių Seimo narių daugiausiai tarnybiniu automobiliu keliavo „valstietė“ Virginija Vingrienė, nuvažiavusi beveik 5,9 tūkst. kilometrų.

„Aš tikrai dirbu daug aplinkosaugos klausimais, tiek miškų klausimai, tiek atliekų klausimais tenka važiuoti į regionus. Be to, turiu Druskininkuose savo biurą. Susitinku su rinkėjais ten“, – kalbėjo V. Vingrienė.

Beveik tiek pat tarnybiniu automobiliu keliavo „socialdarbietis“ Antanas Vinkus (daugiau nei 5,7 tūkst. eurų).

„Aš labai daug važiuoju vietoje, Vilniuje, (...) į įstaigas, į susitikimus ir taip toliau. Po respubliką važinėju su traukiniu“, – tvirtino A. Vinkus.