Pasak artimųjų, rūpestinga jauna motina iš Biržų dingo tėvams namuose palikusi mažametį. Paskui – dvi paros visiškos nežinios.

Jos ieškojo giminės, skambino šeimos nariai, bet telefonas tylėjo. Tik pareigūnams pavyko nustatyti, kad dingusi moteris gali būti Panevėžyje.

Moteris daugiabučio bute rasta bejėgiškos būklės, sumušta galva ir kažkuo apsvaiginta, todėl pareigūnai neatmeta, kad jei paieškos būtų užsitęsusios, auka galėjo neišgyventi.

„Moteris buvo gana stipriai apsvaigusi, – LNK teigė policijos atstovas Tadas Martinaitis. – Su ja nebuvo galima bendrauti, ji perduota medikams. Medikai nustatys, ar buvo alkoholis, ar narkotinės medžiagos, ar trauma galų gale.“

Dukrą slauganti motina teigė, kad dar nepavyko pakalbėti su ja ir išklausinėti, kas įvyko. Motinos teigimu, dukra tą vakarą buvo išvykusi susitikti su sugyventinio broliu ir jo draugu. Sugyventinis pastaruoju metu gyvena užsienyje, santykiai su juo pašliję, tačiau jo brolis nebuvo kažkoks nežinomas žmogus, kurio reikėjo bijoti.

Dėl ko moteris buvo išvežta ir įkalinta Panevėžyje – dar mįslė.

Pasak namo, kuriame buvo rasta moteris, gyventojų, sulaikytas kaimynas kėlė nepatogumų ir grėsmių. „Visada pastatydavo šiukšlių maišą čia kiekvieną rytą, – laiptinėje į grindis rodė moteris. – Sakau, kodėl užimate koridorių, negalima čia statyti. Bet ne, jis man nieko nesakydavo.“

Moteris tvirtino, kad žinojo tik kaimyno vardą, daugiau nieko.

„Jis mušdavo moteris, ką sutikdavo, tą ir mušdavo, – tvirtino kita kaimynė. – Toks va išprotėjimas yra.“

Ji teigė, kad nuo jo nukentėjo vienos kaimynės motina. LNK žurnalistei paklausus, ar ji buvo sumušta, kaimynė linktelėjo galvą.

Įtariamasis prieš kelerius metus atsikraustė į tėvų butą. Negėrė, mažai ką atsivesdavo į svečius, sportavo.

„Ką aš žinau, jis dirba ar nedirba, su krepšiais laksto visą laiką, – apie kaimyną kalbėjo tos pačios laiptinės gyventoja. – Ką aš žinau, ką jis ten daro.“

Policijos teigimu, 36-erių sulaikytas asmuo anksčiau teistas už narkotikus ir dokumentų klastojimą. Ar bus daugiau įtariamųjų moters kalinimo istorijoje, neatskleidžiama.

DELFI primena, kad, dingus jaunai moteriai, jos artimieji feisbuke ėmė prašyti pagalbos. Moteris buvo ieškoma kaip dingusi.

Ketvirtadienį policija informavo žiniasklaidos priemones, kad spalio 9 d., 18.10 val., pareigūnai surado dingusią merginą. Pirminiais duomenimis, Panevėžyje, Danutės g., bute, kuris priklauso vyrui (gim. 1983 m.), buvo aptikta ieškoma mergina (gim. 1995 m.). Į butą įsiveržę pareigūnai pamatė kraupų vaizdą – dingusioji buvo stipriai apsvaigusi nuo galimai narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Įtariamasis, pasinaudojęs jos bejėgiška būkle, neteisėtai laikė savo auką įkalintą minėtame bute.

Išlaisvinta mergina buvo nedelsiant išgabenta į VšĮ Respublikinę Panevėžio ligoninę. Gydymo įtaigoje jai nustatyta židininė smegenų hematoma, mergina gydoma intensyvios terapijos skyriuje.