„Ramūno Karbauskio intencija prisiimti atsakomybę, susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, nėra nelogiška“, – Eltai šaržavo G. Landsbergis.

Kita vertus, G. Landsbergis teigia, kad tai tik eilinis R. Karbauskio blefas ir teigė nežadąs į jį leistis.

„Jeigu rimtai, tai esu pasiruošęs lažintis, kad tai tėra dar vienas blefas ir neketinu nei pats į jį leistis, nei kitiems patariu“, – sakė jis.

Vis dėlto, G. Landsbergis neatskleidė, ar palaikytų R. Karbauskį balsavime dėl Seimo pirmininko pozicijos, bet teigė, kad kalbą prieš balsavimą apie atsakomybės prisiėmimą prieš balsavimą Seime jis tikrai pasakytų.

„Aš prieš balsavimą pažadu pasakyti kalbą apie tai, kad vertinu atsakomybes prisiėmimą“, – šaržavo G. Landsbergis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį teigė, kad svarstytų Seimo pirmininko kėdėje pakeisti Viktorą Pranckietį.

„Galvoju“, – ketvirtadienį prieš Seimo posėdį žurnalistams sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad pirmadienį konservatorė Irena Degutienė LRT televizijos laidoje „LRT forumas“ užsiminė, kad Tėvynės sąjunga svarstytų R. Karbauskio kandidatūrą į parlamento pirmininkus.

Trečiadienį „Žinių radijui“ socialdemokratų darbo partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas taip pat teigė, jog R. Karbauskio tapimas Seimo pirmininku būtų logiškas žingsnis. R. Karbauskio kandidatūrai pritartų ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Jeigu reikėtų balsuoti, žinoma, aš tikrai balsuočiau už R. Karbauskį Seimo pirmininko poste. Vienareikšmiškai“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė S. Skvernelis.