G. Palucko teigimu, R. Karbauskis LSDP vadovui G. Paluckui siūlė jungtis prie valdančiosios daugumos. Siūlė ir užimti Seimo vicepirmininko postą, taip pat – vadovauti Europos reikalų komitetui. Dabar šiam komitetui vadovauja Socialdemokratinės darbo partijos vadovas, Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.

„Aš nelabai suprantu, kodėl kažką turėtų labai stebinti, kad partijų lyderiai apie kažką šnekasi. Taip, buvom susitikę, taip, kalbėjome, taip, sulaukėme pasiūlymo, gal norėtume iš opozicijos pereiti į neutralią būklę, galbūt norėtumėte užimti ir Seimo vicepirmininko ir vieno komitetų pirmininkų poziciją, ką apie tai galvotume“, – apie susitikimą su valstiečių lyderiu pasakojo G. Paluckas.

„Be ultimatumų ir reikalavimų, kad reikės daryti vienaip, ar kitaip. Bet aišku, nereikia būti naiviam, tarp eilučių galima perskaityti, kad tai susiję ir su Viktoro Pranckiečio klausimu“, – kalbėjo LSDP lyderis.

Rimantas Sinkevičius, Gediminas Kirkilas, Ramūnas Karbauskis

Jis teigė, kad gautą žinią perdavė LSDP prezidiumui, bet po svarstymo buvo nuspręsta, kad pasiūlymas nėra aktualus.

„Šis pasiūlymas, dėl kažkokių postų mums nėra aktualus. Nes pagrindas tų mūsų santykių, tarp opozicijos ir pozicijos, yra nesutarimai dėl politikos įgyvendinimo. Mes ir toliau išliekame konstruktyvi opozicija“, – sakė G. Paluckas.

Karbauskis paaiškino pasiūlymą

R. Karbauskis DELFI taip pat patvirtino, kad pokalbis su G. Palucku įvyko. Jis pabrėžė, kad buvo pasiūlytas konstruktyvus bendradarbiavimas, net nebūtinai išeinant iš opozicijos.

„Mes šnekėjomės, tai nėra paslaptis, bet kad išeiti... Aš stebėjau situaciją po rinkimų ir klausiau pokalbio metu G. Palucko, ar jie dar mano, kad konservatoriai galėtų būti jų idėjiniai, ar kokie nors kiti partneriai. Ar klausiau, ar galima koalicija kažkokia su konservatoriais, man buvo pasakyta, kad vargiai. Bet jokių derybų dėl perėjimo nebuvo“, – tikino R. Karbauskis.

Paklaustas, ar buvo kalbama apie tam tikrus postus, kuriuos galėtų užimti būtent LSDP atstovai, valstiečių lyderis teigė, kad jis postų dalinti negali. Bet jei prasidėtų konstruktyvus darbas, visi variantai yra įmanomi.

„Aš neturiu tokių įgaliojimų dalintis postais. Mes šnekėjomės, kad jei jie nebūtų opozicija tokia, kokia yra dabar, jei jie bendradarbiauti. Net ir likdami opozicijoje, jei jie nesielgtų taip, kaip konservatoriai, tai galima daugelyje dalykų bendradarbiauti“, – tvirtino jis.

„Visokių variantų gali būti, visokių“, – sakė Seimo narys.

„Nebuvo pasakyta, kad jie neturi būti opozicija, mes kalbėjome apie konstruktyvią opoziciją“, – dar kartą patikslino politikas. „Kad ne taip bukai oponuoti, o pradėti šnekėtis. Mes tai ir darėme, kad visi variantai įmanomi, jei pradėtume tą bendrą darbą“, – pasakojo R. Karbauskis.

Gintautas Paluckas

Jis sakė, kad šiuo metu santykiai tarp valdančiųjų ir LSDP yra tikra konfrontacija.

„Jie viską atmeta, kaip ir konservatoriai. Jie atmeta viską“, – situaciją apžvelgė R. Karbauskis.

LVŽS vadovas pabrėžė, kad „valstiečiai niekada nepadarytų taip, kaip padarė konservatoriai“.

„Kitos partijos lyderio nepraleisti į Seimą? Jie nors vaidintų partnerius tada“, – kalbėjo valstiečių lyderis.

Jis teigė, kad apie bendrą darbą tikrai nekalbėjo su opozicijoje dirbančia konservatorių partija.

„Manau, kad tai yra praktiškai neįmanoma, neįsivaizduoju, kas turėtų pasikeisti toje partijoje, kad pokalbis būtų įmanomas“, – DELFI sakė valstiečių lyderis.

DELFI primena, kad prieš keletą savaičių R. Karbauskis susitiko su Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen. Jai buvo siūloma tapti viena ir kandidačių užimti Seimo pirmininko postą, tačiau ši partija valstiečių partijos vadovo pasiūlymu taip pat nesusiviliojo.