„Neketinu, man nereikia ir nereikės“, - Eltai sakė Z. Jedinskis, paprašytas pakomentuoti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko pavaduotojo Lauryno Kasčiūno raginimą kuo greičiau kreiptis į VSD dėl teisės dirbti su įslaptinta informacija suteikimo.

Z. Jedinskis pažymėjo, kad apie trečdalis Seimo narių neturi teisės dirbti su slapta informacija, todėl toks kolegos susirūpinimas jam atrodo juokingai.

Parlamentaras nemano, kad neturėjimas teisės dirbti su slapta informacija jam galėtų sutrukdyti dirbti pakaitiniu Seimo NSGK nariu, nes jis neketina siekti susipažinti su įslaptinta informacija.

Seimo NSGK pirmininko pavaduotojas konservatorius L. Kasčiūnas viešai paragino kolegą Z. Jedinskį kuo greičiau kreiptis į VSD dėl teisės dirbti su įslaptinta informacija suteikimo. „Tik turėdamas tokią teisę jis, šiuo metu būdamas savo kolegos Michalo Mackevičiaus pakaitiniu nariu NSGK komitete, pilnavertiškai realizuotų savo pareigas bei užtikrintų sklandų komiteto darbą, jei jo kolega susirgtų ar negalėtų dalyvauti komiteto posėdžiuose“,- sako L. Kasčiūnas, primena ELTA.

Šiuo metu NSGK atlieka tyrimą dėl parlamentarės Irinos Rozovos ryšių su rusų diplomatais ir galimos grėsmės nacionaliniam saugumui.