S. Jakeliūnas ketvirtadienio rytą DELFI sakė, kad daug dėmesio sulaukęs įrašas feisbuke tebuvo „bandymas juokauti“.

„Na, čia humoras, prie teksto pridėjau nuotrauką, joje yra Aušros Maldeikienės rašytas laiškas, tai turėtų būti nesudėtinga suprasti, kad tai nieko rimto nereiškia. Atvirkščiai, A. Maldeikienės reputacija tikrai nėra gera žaliųjų grupėje. (…) Kitaip sakant, čia mano bandymas juokauti buvo“, – sakė S. Jakeliūnas.

Politikas tikino, kad dar birželio mėnesį, ji vieną žaliųjų frakcijos biuro darbuotoją pavadino „graike melage“.

„Tai tokie dalykai negali kurti reputacijos“, – apie kitą EP narę A. Maldeikienę kalbėjo S. Jakeliūnas.

„Tai yra viešas faktas, ji birželio mėnesį, ar interviu davė, ar komentare feisbuke ji tokiais žodžiais apibūdino vieną iš darbuotojų parlamento. Tai yra visiškai neetiška, manau, kad tai pažeidžia europarlamentarų etikos kodeksą, kurį ji pati yra pasirašiusi. Vargu, ar tai pagerina jos reputaciją. Ji nėra sugriauta, bet, kad gera, tai nėra taip. Tokie faktai neprisideda prie geros reputacijos“, – kalbėjo S. Jakeliūnas.

„Naudosiu tą mandatą visais įmanomais ir tinkamais būdais, ta grupė yra labai demokratiška, tolerantiška. Ir vakarykštė diskusija tai man dar kartą įrodė“, – sakė EP narys S. Jakeliūnas.

Jis paneigė, kad pasitraukė ir iš žaliųjų frakcijos EP.

„Tai lygiai tas pat humoras, niekur aš nesitraukiu, neketinu trauktis“, – DELFI tvirtino politikas.

Jis priminė, kad ketino stoti į Europos žaliųjų partiją, tačiau ir šių ketinimų atsisakė.

Šis politiko įrašas feisbuke ir sulaukė tiek dėmesio.

BNS primena, kad prieš savaitę S. Jakeliūnas išsiuntė laišką Europos Komisijos (EK) pirmininkei Ursulai von der Leyen su prašymu atmesti V. Sinkevičiaus kandidatūrą į eurokomisarus. Jis kritikavo V. Sinkevičių, kad šis tylėjo, kai parlamentaras Mykolas Majauskas buvo viešai apkaltintas seksualiniu priekabiavimu, nors viena iš merginų dirbo jo vadovaujamai Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavaldžioje įstaigoje.

S. Jakeliūnas savo laiške teigė, kad būtent kandidatas į eurokomisarus, V. Sinkevičius supažindino jį su viena mergina, kurios draugės esą nukentėjo nuo Mykolo Majausko, tačiau A. Maldeikienė tvirtino, jog S. Jakeliūną su šia mergina supažindino būtent ji. Politikė Europos žaliųjų partiją ragino svarstyti, ar S. Jakeliūno elgesys suderinamas su partijai keliamais reikalavimais.