Visa situacija atrodo labai blogai, tvirtina „socialdarbiečių“ lyderis.

„Blogai atrodo. Čia yra du dalykai: pirmiausia Seimo prestižas yra menkinamas – jis veikia kaip šlubuojantis. Kitas klausimas, kad dabartinis Seimo pirmininkas, kuriam „valstiečių“ partija suteikė galimybes būti tuo Seimo pirmininku, iš tikrųjų griauna šios partijos prestižą iš visų jėgų kovodamas su ja“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė G. Kirkilas.

Vakarų šalyse, teigia Seimo vicepirmininkas, tokia situacija nesusidarytų, o parlamento vadovas, neturėdamas palaikymo, tiesiog atsistatydintų.

„Bet kurioje Vakarų šalyje taip nebūtų iš tikrųjų. Mes turime tokią keistą situaciją – labai lietuvišką: teisinamasi, kad kažkas kažkam keršija“, – kalbėjo G. Kirkilas.

Jo teigimu, situaciją išspręstų inicijuojamas balsavimas dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu, kuris turėtų vykti kitą savaitę. Jeigu V. Pranckietis toliau liktų užimamose pareigose, teigia G. Kirkilas, prie šio klausimo būtų vėl grįžtama pavasarį.

„Manau, kad kitą savaitę balsavimas bus, nesvarbu, kuo jis baigsis. Mes jau pasisakome už tai, kad tas balsavimas vyktų ir bent šiek tiek visi nusiramintų“, – teigė G. Kirkilas.

LSDDP lyderio manymu, opozicijos siūlymas R. Karbauskiui tapti Seimo vadovu, yra logiškas.

„Logiškas. Logikos tame yra iš tikrųjų“, – sakė G. Kirkilas, pridūręs, kad nors pareigos yra projektuojamos jam, Seimo pirmininko kėdę galėtų užimti „valstiečių“ lyderis.

ELTA primena, kad pirmadienį konservatorė Irena Degutienė LRT televizijos laidoje „LRT forumas“ užsiminė, kad Tėvynės sąjunga svarstytų R. Karbauskio kandidatūrą į parlamento pirmininkus.