„Kiekvieną dieną lankau ligoninėje, vakar ji puikiai atrodė. Be galo džiaugiuosi jos greitu atsigavimu. Gydytojai yra labai pozityviai nusiteikę, ir tikimės, kad ji atsigaus pilnai. Reikia tikėtis, kad greitai jos sulauksime ir namuose“, – DELFI sakė V. Adamkus.

Kadenciją baigęs prezidentas sakė, kad pirmadienį su medikais dar nekalbėjo apie galimą ponios Almos grįžimą namo, tačiau džiaugėsi pasiektu progresu.

„Niekas nepažeista – nei kalba, nei smegenys. Viskas yra tvarkoje, ji atsigauna, jau su pagalba pradėjo vaikščioti. Manau, kad dar savaitė, ir ji tvirtai atsistos ant kojų“, – sakė V. Adamkus.

Dėkoja medikams už profesionalumą ir šilumą

Ponia Alma nepatiria nepatogumų dėl pacientų maitinimo kokybės Santaros klinikose.

„Aš negaliu pasakyti, kaip yra ligoninėje. Iš savo pusės galiu pasakyti, kad mes iš namų stengiamės jai pristatyti maistą kiekvieną dieną“, – sakė V. Adamkus.

Buvęs šalies vadovas reiškė dėkingumą jo žmona besirūpinantiems medikams.

„Esu labai be galo dėkingas visam Santaros medicinos personalui, kurie ja rūpinasi, už jų šilumą,profesionalumą ir atsižvelgimą į ligonį kaip į pacientą. Tai yra profesionalumo pavyzdys visiems, ir aš jiems esu be galo dėkingas“, – sakė V. Adamkus.

Į ligoninę pakliuvo dėl insulto simptomų

P. A. Adamkienė rugsėjo 29 d. paguldyta į VUL Santaros klinikas dėl pasireiškusių insulto simptomų.

Santaros klinikų atstovai pabrėžia, kad, remiantis pasauline praktika, insulto rizikos išvengti neįmanoma, net ir taikant visas įmanomas prevencijos priemones. Jis gali ištikti bet kada ir bet ką, teigiama klinikų pranešime spaudai.

Klinikų atstovai yra sakę, kad, gerbdami pacientės teisę į privatumą, neteiks detalesnių komentarų apie jos sveikatą.