„Aš tikrai manau, kad mes turime visas galimybes toliau kalbėtis su mūsų partneriais tiek ES lygiu, tiek dvišaliu pagrindu – tiek su Latvija, tiek su Estija. Kadangi čia velnias slypi detalėse, ir yra daug dalykų, susijusių su technine reikalo puse, kurios gali parodyti, kad pirkimas elektros iš Astravo AE, jei tokia bus pradėta gaminti, nėra naudingesnis ekonominiu požiūriu, o geopolitiniu sinchronizacijos įgyvendinimo požiūriu yra žalingas“, – sakė G. Nausėda žurnalistams per Transatlantinio energetinio bendradarbiavimo konferenciją.

Šalies vadovo vertinimu, jei šios diskusijos tarp partnerių pavyktų, „niekas čia dar nėra palaidota“.

„Juo labiau, kad Lietuvos sprendimas nepirkti elektros energijos iš Astravo AE yra tvirtas. (…) Aš manau, kad šiuo metu visas svorio centras turi keltis iš politinio lygmens į žemesnį lygį, kuriame ministrai, energetikos ekspertai labai aiškiai išdėlioja visą sprendimų arba pasekmių, kurios gali būti susijusios su kol kas ribotu solidarumu, seką, ir tada tegul mūsų partneriai sprendžia“, – sakė G. Nausėda.

Transatlantinio energetinio bendradarbiavimo konferencijoje dalyvauja ir JAV energetikos sekretorius Rickas Perry. Jis savo įžanginėje kalboje Astravo AE problematikos nelietė. Prezidentas tikisi šį klausimą aptarti per judviejų susitikimą vėliau pirmadienį.