– Kokie orai penktadienį buvo visoje Lietuvoje?

– Visoje Lietuvoje orai penktadienį panašūs kaip ir Vilniuje. Saulė išlenda retkarčiais, kartais pakrapnoja, o šilumos nedaug. Diena buvo gana vėsi ir lietinga.

– Pastarąją savaitę lietaus turėjome tiek, kiek ilgai neturėjome. Ką jūs užfiksavote?

– Pagaliau pramuštas kelias Atlanto ciklonui. Tiesa, negalėtume pasakyti, kad lietaus būtų neįprastai daug, kad galėtume sakyti, kad taip jau nėra buvę. Buvo lietinga spalio pradžia ir rugsėjo paskutinės dienos, bet tai nėra rekordiškas lietaus kiekis. Tiesiog mes patys dar neįpratome, kad atėjo ruduo, dangus gula žemai ir dažnai lyja.

– Ar jau galime sakyti, kad atėjo tas gūdusis rudens laikotarpis? Kai šalta ir lyja?

– Vis tik turbūt jis prasidėjo anksčiau, nei mes esame įpratę. Vidutinė paros temperatūra jau gana žema, nors šalnos rugsėjo antroje pusėje buvo šiek tiek atsitraukusios, naktį šalnų taip pat nebūdavo, tačiau dienos buvo vėjuotos, šaltokos. Dabar yra 3 laipsniais vėsiau nei yra būdinga šiam metų laikui.

– O koks laukia savaitgalis?

– Šis savaitgalis bus šaltas. Naktys ramios, naktimis temperatūra daugelyje rajonų jau bus neigiama. Šią naktį didžiausia tikimybė neigiamos temperatūros sulaukti Žemaitijoje, o kitą naktį šals jau visoje Lietuvoje iki 1-3 laipsnių šalčio. Dirvos paviršiuje tos vadinamos šalnos bus dar stipresnės.Ten, kur sausiau, pažemyje temperatūra gali nukristi iki 5-7 laipsnių šalčio. Reikia pasiruošti žiemiškam reiškiniui, kad ten, kur drėgni keliai, atšalus jie gali būti slidūs. Pavojinga dėl to, kad keliai bus slidūs kai kur. Vairuotojas gali ir pataikyti į tokią slidžią sritį, tai gali būti pavojinga.

– Galime pirmą kartą šį sezoną sulaukti plikledžio?

– Taip, yra tikimybė, kad galime sulaukti plikledžio. O dienomis jau tikrai vertėtų apsirengti šilčiau, nes bus debesų, bet lietus krapnos tik kai kur.

– O kur galimas tas plikledis?

– Didžiausias pavojus yra ankstų rytą ten, kur buvo vakare paliję, ten, kur drėgnesnis paviršius.

– Kokia temperatūra laukia savaitgalį?

– Naktimis, kaip jau ir sakiau, bus šalta, o dienomis šils tik iki kokių 4 laipsnių. Jeigu bus saulės, gali būti iki 8 laipsnių.