Diena bus debesuota su pragiedruliais. Daug kur palis. Vyraus trumpi ir negausūs lietūs, tik centriniuose ir rytiniuose rajonuose kai kur lis intensyviau. Nestiprų pietvakarių vėją įdienojus keis vakaris, o netrukus ir žvarbesnis šiaurės vakarų ar net šiaurės vėjas. Aukščiausia temperatūra šiandien neaukšta: nuo 8–9 laipsnių šiaurės rytų Aukštaitijoje iki 12–13 laipsnių pietų Žemaitijoje ir Užnemunėje.

Sostinėje Vilniuje tarpais palynos, oras dar sušils iki 10 ar 11 laipsnių.

Šeštadienio naktį lėtai tolstančio ciklono debesys trauksis į rytus, todėl trumpi, negausūs palynojimai labiausiai tikėtini rytinėje, iš dalies ir pietinėje šalies pusėje. Vakariniuose rajonuose debesys sklaidysis daugės pragiedrulių, o lietaus tikimybė mažės. Vėjas naktį bus besikeičiančios krypties, vidutinio stiprumo. Naktis bus vėsi.

Labiau debesuotuose rytiniuose ir pietiniuose rajonuose oras atvės iki 3–5 laipsnių šilumos, o vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose pragiedrėjus temperatūra liks tik silpnai teigiama, vietomis numatomos ir 1–4 laipsnių šalnos. Išimtis bus tik Kuršių nerija.

Šeštadienio dieną slėgis kils, oras sausės, daugės pragiedrulių, o trumpai palyti gali nebent rytiniame šalies pakraštyje. Vėjas vėl pasisuks iš šiaurės ir pradės nešti dar šaltesnį orą. Didesnėje šalies teritorijos dalyje aukščiausia temperatūra besieks tik 6–9 laipsnius šilumos, laipsniu kitu šilčiau bus tik pietvakariniame šalies pakraštyje.

Sekmadienį Lietuva pateks į arktinio anticiklono pietrytinę, šaltesniąją dalį. Žydro dangaus matysime daugiau, žymesnių kritulių jau nenumatoma. Vėjas išliks šiaurės, vidutinio stiprumo. Temperatūra giedresnę naktį bus dar žemesnė: nuo 2–3 laipsnių šalčio šiaurės vakariniuose rajonuose iki ­1–2 laipsnių šilumos pietiniame šalies pakraštyje. Šilčiau bus ir Kuršių nerijoje. Dieną, nors saulė švies, bet menkai šildys, tad turėsime tenkintis vos 5–10 laipsnių šiluma.

Ateinančios savaitės pradžioje žada išsilaikyti vėsūs orai. Pirmadienį kritulių prognozuojama dar nedaug. Antradienį oro masių pernašos srautai vėl turėtų pasisukti iš vakarų, tad vėl nuo Atlanto ims plūsti šiltesnis, tačiau gerokai drėgnesnis oras.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)