V. Kamblevičius teigė, kad trečiadienį jis pats susitiko su A. Juozaičiu, po ilgo pokalbio nusprendė – A. Juozaitis bus naujos politinės partijos lyderis.

Šią mintį V. Kamblevičius prieš pokalbį su galimu lyderiu A. Juozaičiu, suderino su frakcijoje „Lietuvos gerovei“ dirbančiais „Tvarkos ir teisingumo“ partijos nariai, o pastarieji šiai minčiai pritarė.

„Preliminariai sutarėme, kad A. Juozaitis bus lyderis, bet viską parodys naujos partijos suvažiavimas“, – DELFI sakė politikas.

Vytautas Kamblevičius

Jis patvirtino ir pradinį politinės jėgos pavadinimą – „Santalka „Lietuva yra čia“. Gal vėliau šalia šio pavadinimo bus pridėta ir „Lietuvos gerovei“. Bet tai, anot V. Kamblevičiaus, taps aišku tik po partijos kongreso.

„Čia dabar daug pamąstymų“, – sakė jis.

Kas sudarys?

Paklaustas, kas sudarys naują politinę jėgą, V. Kamblevičius teigė, kad jo manymu, „užteks A. Juozaičio ir mūsų“.

V. Kamblevičius teigė, kad tiek frakcija Seime, tiek partijos atstovai ilgai svarstė, kas galėtų būti naujosios partijos pirmininkas.

„Visi galvojome, ir buvo daug minčių, ne tik A. Juozaičio. Bet apsistojome, kad jis realiausias. Padorus, tikras Sajūdžio lyderis, kuris buvo vienu laiku gal nustumtas į šoną“, – teigė Seimo narys.

„Pirmas toks susitarimas įvyko, bet negali čia jau taip tiksliai sakyti, laikas parodys, kiek mes čia rimtai padarėme. Čia toks rimtas tikras pasitikėjimas. Negali jau ta nuomonė pasikeisti, bet žinote, kaip būna gyvenime – niekada nesakyk niekada“, – teigė V. Kamblevičius.

"Labai retai gyvenime būna toks sutapimas, čia kaip loterija“

Parlamentaro teigimu, pasiūlymą tapti naujosios partijos lyderiu A. Juozaitis priėmė labai teigiamai.

„Noriai priėmė. Aš buvau nustebęs, tiesiog sutapo mūsų nuomonė. Jis stebėjo mūsų frakciją iš šono. Aš sakyčiau, jei visiškai atvirai, tai čia buvo abipusė paieška tiek A. Juozaitis ieškojo mūsų frakcijos, tiek mūsų frakcija jo. Labai retai gyvenime būna toks sutapimas, čia kaip loterija“, – teigė Seimo narys.

Nusprendė kurti naują partiją

DELFI primena, kad pirmąją rudens Seimo sesijos dieną V. Kamblevičius, Ona Valiukevičiūtė, Juozas Imbrasas, Algimantas Dumbrava ir Kęstutis Bartkevičius pareiškė, kad palieka „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją ir kuria savo atskirą. Savo apsisprendimą jie motyvavo tuo, kad negali toliau dirbti su „Tvarkos ir teisingumo“ lyderiu Remigijumi Žemaitaičiu.

Prabilta ir apie norą pašalinti jį iš partijos lyderio pozicijos. Tačiau buvo nuspręsta kurti naują partiją.

Prieš savaitę V. Kamblevičius kalbėjo nieko nekonkretindamas. „Nutarėme visi, kad kuriame naują partiją, sutarėme, kad reikia kalbėtis su partijomis, kurios irgi deklaruoja, kad vienos nepatemps to didelio krūvio einant į Seimo rinkimus, kad reikia jungtis. Tai mes nutarėme taip, kad ieškome partnerių, ar iš partijų, ar iš judėjimų, ir tartis, kad eitume kartu“, – tą kartą DELFI sakė V. Kamblevičius.