Anot Prezidentūros, ministerija turi „prisiimti atsakomybę už efektyvų ir rezultatyvų dialogą su švietimo bendruomene“, taip pat užtikrinti, kad etatinio darbo užmokesčio modelis įgyvendinimas būtų sklandus.

„Šiuo metu vyksta diskusija ir derybos tarp ministerijos ir švietimo darbuotojų atstovų dėl darbo sąlygų. Manome, kad tai yra teisingas būdas rasti sprendimą. Tiesa, šis klausimas sprendžiamas per ilgai. Įsisenėjusias švietimo sektoriaus problemas privaloma spręsti daug greičiau“, – BNS teigė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Prezidentūra pabrėžė, kad ministerija turi profesionaliai valdyti derybas, kad šios baigtųsi abipusiu sutarimu, tuo metu švietimo bendruomenė raginama „telktis ir jai rūpimus klausimus spręsti kartu“.

Pagalbos sprendžiant etatinio darbo apmokėjimo problemas ketvirtadienį į prezidentą kreipėsi Švietimo darbuotojų profesinė sąjunga.

Anot pernai streiką rengusios profesinės sąjungos, po šios protesto akcijos pakoregavus modelį problemos tik pagilėjo – norint tinkamai atlikti darbą pamokose, ilgiau nei anksčiau tenka dirbti po darbo.