„Įkvepianti laureato biografija – viena iš sėmės istorijų, nuostabu, kad šis jaunas mokytojas taip įsipareigojęs savo kraštui, prisideda prie jo klestėjimo, o jo pagalba užsienio lietuviams galbūt paskatins grįžti ne vieną tautietį“, – trečiadienį sveikindamas premijos laureatą sakė ministras Algirdas Monkevičius.

A. Zmitra, 2012 metais baigęs Raseinių Šaltinio vidurinę mokyklą, Vilniaus universitete studijavo kultūros istoriją ir antropologiją, kaip gretutinę studijų kryptį pasirinkdamas ir pedagogiką, taip pat baigė kultūros ir turizmo studijas V ytauto Didžiojo universitete ir įgijo paveldosaugos magistro diplomą.

Studijuodamas ketvirtame kurse pedagoginę praktiką atliko Romos lituanistinėje mokykloje „Bitutė“, pernai dirbo Australijos Melburno lituanistinėje mokykloje.

Šaltinio progimnazijoje istorijos mokytoju A. Zmitra dirba nuo 2016 metų. Kaip pažymima ministerijos pranešime, iniciatyvus jaunas mokytojas organizuoja istorinius konkursus ir protmūšius, vadovauja jaunimo organizacijoms, rengia įvairius projektus. Šiemet A. Zmitra tapo Raseinių rajono jaunimo reikalų tarybos nariu.

Mokytojas nenustoja mokytis ir plėsti savo akiratį – 2016 metais įgijo gido kvalifikaciją, parengė individualius maršrutus ir pradėjo organizuoti pirmas ekskursijas Raseinių mieste ir rajone, skatindamas raseiniškius geriau pažinti savo kraštą. Tais pačiais metais jis dalyvavo projekte „Misija Sibiras“ Igarkoje. Ekspedicijos medžiagą kartu su kitais projekto dalyviais pristatė Italijoje – Romoje ir Milane. Šiemet vasarą jis stažavosi Jeruzalės Yad Vashem muziejuje.

„Tikrai nesu idealus mokytojas, dar mokausi iš kitų. Šiandien čia susipažinęs su šešiolika puikių žmonių, po visų mūsų pasikalbėjimų, aš galvoju, kad švietimo rytojus yra tiesiog nuostabus“, – po padovanojimo įteikimo sakė laureatas.

Į Meilės Lukšienės premiją šiemet pretendavo 17 mokytojų iš Joniškio, Alytaus, Raseinių rajonų, Kauno, Vilniaus, Trakų.

Premijos dydis – 4560 eurų. Ministerijos įsteigta 2010 metais ji kasmet teikiama jauniems mokytojams iki 35-erių metų.

Premija siekiama įprasminti daktarės M. Lukšienės atminimą ir skatinti jaunus pedagogus aktyviai įsitraukti į švietimo darbus. Šiuo metu yra devyni M. Lukšienės premijos laureatai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)