Ministras pirmininkas po Vyriausybės posėdžio teigė, kad vilkinamas parlamento vadovo kėdės klausimas kenkia ne tik Seimo darbui, bet tapo ir kliūtimi įgyvendinant šalies interesus užsienio politikoje.
„Tolesnis šio klausimo eskalavimas tikrai kenkia Lietuvos Respublikai, kenkia Seimui ir pradeda kenkti mūsų interesams užsienio politikoje“, – teigė jis.

Premjeras kartu pridūrė, kad pritaria ne tik V. Pranckiečio raginimams, bet ir Seimo vadovo bei valdančiųjų „valstiečių“ ginčą įvertinusiai kadenciją baigusiai prezidentei Daliai Grybauskaitei.

„Aš palaikau Seimo pirmininką, palaikau ir buvusios prezidentės išsakytą situacijos vertinimą (...). Kai atskiri Seimo nariai, nesusigaudantys esmėje, bando neleisti Seimo pirmininkui išvykti ir atlikti savo konstitucinių pareigų, nesuvokdami, kad Seimo pirmininkas visada atstovavo ir atstovauja ne vienai ar kitai frakcijai, bet Lietuvos Respublikos Seimui, tas klausimas tampa nemaloniu mūsų politinei sistemai, jis turi būti išspręstas“, – kalbėjo jis, ragindamas inicijuoti procedūrą dėl V. Pranckiečio.

„Jeigu yra abejojančių, kad Seimo pirmininkas neturi pasitikėjimo – tai Seimas privalo balsuoti“, – apibendrino S. Skvernelis.

Seime netylant kalboms apie galimą nepasitikėjimo Seimo vadovu procedūrą, pats Seimo pirmininkas trečiadienį kreipėsi prašydamas nedelsti ir jau kitą savaitę Seime surengti jo atšaukimo procedūrą.

„Man yra neramu dėl susidariusios situacijos, yra peržengiamos sveiko proto ribos, situacija eskaluojama tiek ilgai, kad laikas ją užbaigti. Norėčiau pakviesti valdančiąją daugumą kitą savaitę, neatidėliojant organizuoti pagal Konstituciją, įstatymus, pagal Seimo Statutą procedūrą, kuri vadinasi atšaukimo procedūra, ir patikrinti pasitikėjimą“, – trečiadienį spaudos konferencijoje Seime pareiškė V. Pranckietis.
Jis norėtų, kad tai būtų atlikta kitą savaitę, nes artėja kitų metų biudžeto projekto svarstymas.

Kiek anksčiau antradienį D. Grybauskaitė LRT radijui sakė, kad kilusioje diskusijoje dėl Seimo pirmininko kėdės yra matoma kerštavimo elementų.

„Žiūrint iš šono, yra matomi kerštavimo dėl politinio lojalumo elementai ir santykių aiškinimasis. Konkrečių kaltinimų jam nėra ir nebus, nes jis yra padorus žmogus. Seime matoma politinės menkystės fiesta“, – LRT radijui sakė D. Grybauskaitė, pridurdama, kad pati situacija Seime atrodo atgrasiai.

ELTA primena, kad įtampa tarp LVŽS pirmininko Ramūno Karbauskio ir V. Pranckiečio atsirado pastarajam nesutinkant savanoriškai pasitraukti iš Seimo pirmininko posto. R. Karbauskio teigimu, V. Pranckietis turi užleisti poziciją „socialdarbiečiams“, nes taip yra numatyta valdančiosios koalicijos sutartyje.

Pats V. Pranckietis tokį spaudimą vadina šantažu ir asmeninėmis R. Karbauskio ambicijomis.