E. Levitas į Lietuvą atvyksta atsakomojo vizito ir su Lietuvos prezidentu Gitanu Nausėda aptars dvišalių santykių aktualijas.

Kaip skelbia Prezidentūra, valstybių vadovų darbotvarkėje bus ir G. Nausėdos pasiūlyti trišaliai Baltijos šalių vadovų susitikimai, baltų tautų paveldo išsaugojimo klausimai.

Per susitikimą taip pat žadama daug dėmesio skirti regioniniam Baltijos šalių saugumui ir pasirengimui būsimajam NATO vadovų susitikimui.

„Prezidentai aptars ir infrastruktūros projektus: elektros tinklų sinchronizacijos, „Rail Balticos“ įgyvendinimo eigą. Valstybių vadovai taip pat kalbės energetikos nepriklausomumo, bendro atsako dėl netoli Lietuvos sienos statomos Astravo atominės elektrinės bei transatlantinio bendradarbiavimo energetikos saugumo srityje stiprinimo temomis“, – teigiama pranešime.

Ketinama aptarti ir pozicijas dėl naujos Europos Sąjungos finansinės perspektyvos, Rytų partnerystės, „Brexito“ pasekmių ir mobilumo paketo.

Vilniuje E. Levitas pagerbs žuvusiųjų už Lietuvos laisvę atminimą, padėdamas vainiką prie Laisvės gynėjų paminklo Antakalnio kapinėse.

Tai atsakomasis Latvijos vadovo vizitas į Lietuvą, praėjus beveik dviem su puse mėnesio po G. Nausėdos vizito į Rygą. Abu vadovai taip pat buvo susitikę rugpjūčio 23-iąją Lietuvos ir Latvijos pasienyje minint Baltijos kelio 30-ąsias metines.