„Jeigu kaltinti ministrą L. Linkevičių, reiktų kaltinti pirmiausia prezidentą. Aš manau, kad konservatoriai pasirenka kaltinti tą, kuris jiems mažiau pavojingas politine prasme. Jeigu jie imtų kaltinti prezidentą, kad jo pareiškimas buvo, jog reikia ieškoti dialogo... Dialogas nėra nusileisti ar sutikti su viskuo, kas siūloma, ar žadėti kažką. Tai yra dialogas tiesiog bendrauti, bandyti ieškoti problemų sprendimo. Mes turime Astravą, mes turime žmogaus teisių pažeidimo atvejus Baltarusijoje ir daug kitų klausimų, kurie turi būti keliami.

Aš taip suprantu prezidento šnekėjimą dėl to, kad reikia pradėti dialogą ir jį aktyvinti. Kita vertus, tai politika ne Lietuvos.

Tai yra visos ES ir JAV politika, kad Baltarusijos atveju reikia keisti retoriką“, – „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.

R. Karbauskis nesistebi konservatorių retorika, pasak jo, jiems būdinga kaltinti asmenis anksčiau laiko.

„Ministras L. Linkevičius vykdo politiką, kuriai vadovauja tiesiogiai Lietuvos prezidentas. Aš tikriausiai sutikčiau su tuo, kad sprendimai pamatuoti ir adekvatūs. Jokių sprendimų dėl atominės elektrinės nėra, o kaltinti dėl to, kad kažkas neva galėtų kažką keisti, tai čia būdinga konservatoriams. Bet iš principo nieko tokio nevyksta ir nematau tokių požymių“, – teigė jis.

ELTA primena, kad pastarąją savaitę Niujorke vykęs užsienio reikalų ministro L. Linkevičiaus susitikimas su Baltarusijos užsienio reikalų ministru V. Makėjumi sukėlė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kritiką. Konservatoriai tvirtina, esą yra informacijos apie ketinimus atsisakyti dabartinės Lietuvos pozicijos vetuoti ES ir Baltarusijos partnerystės susitarimą dėl jos vykdomos nesaugios Astravo AE statybos.

Ministras, komentuodamas konservatorių jam metamus kaltinimus, teigia, kad Lietuvos požiūris į šį nesaugiu laikomą objektą nesikeičia.

„Mes turime suprasti, kad dialogo nebuvimas su Baltarusija tikrai neatliepia Lietuvos interesų, ir aš manau, kad dialogo nebuvimas tarp Baltarusijos ir ES gali atitikti tik Rusijos interesus. Taip kad tie, kurie rūpinasi, kad čia kažkas kalba, turėtų susirūpinti, kieno interesams jie atstovauja“, – Eltai sakė L. Linkevičius, pridurdamas, kad Vakarų didžiosios valstybės pastaruoju metu intensyvina santykius su Baltarusija.

Konservatoriai planuoja L. Linkevičiui užduoti klausimus inicijuojamo neeiliniame Seimo Užsienio reikalų komiteto posėdyje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)