V. Adamkus antradienį pats atvyko aptarti žmonos sveikatos į Vilniaus Santaros klinikas. Po susitikimo su gydytojais jis teigė, kad žmonos būkle patenkintas tiek V. Adamkus, tiek gydytojai.

„Viskas yra tvarkoje, aš dabar grįžtu iš ligoninės. Gydytojai patenkinti daroma pažanga. Jau šiandien buvo galima ją pasodinti. Aišku, pati to negali padaryti, bet pažanga yra žymi“, – DELFI sakė V. Adamkus.

„Visi patenkinti, aš irgi esu laimingas, matydamas progresą. Dabar klausimas yra dėl tolimesnio gydymo ir, aišku, reabilitacijos“, – kalbėjo kadenciją baigęs šalies vadovas.

„Progresas yra, gydytojai patenkinti, aš tuo labiau, kad viskas eina geryn“, – gera naujiena džiaugėsi jis.

Į ligoninę pakliuvo dėl insulto simptomų

Santaros klinikos informavo, kad p. A. Adamkienė rugsėjo 29 d. paguldyta į VUL Santaros klinikas dėl pasireiškusių insulto simptomų. Pacientei vaistais pagerinta smegenų kraujotaka (atlikta trombolizė); p. Almos Adamkienės būklė stabili, pagerėjusi.

Svarbu paminėti, kad, remiantis pasauline praktika, insulto rizikos išvengti neįmanoma, net ir taikant visas įmanomas prevencijos priemones. Jis gali ištikti bet kada ir bet ką, teigiama klinikų pranešime spaudai.

Jame taip pat pažymima, kad, gerbdamos pacientės teisę į privatumą, detalesnių komentarų Santaros klinikos neteiks.

Medikų globoje atsidūrė sekmadienį

DELFI primena, kad Vilniaus Santaros klinikų intensyvios priežiūros skyriuje dėl įtariamo insulto A. Adamkienė atsidūrė sekmadienį. Pirmadienį ji jau buvo perkelta į palatą.

„Ji ką tik, gal prieš valandą, iš intensyvios priežiūros skyriaus perkelta į palatą, atjungta nuo visų aparatų, – kalbėjo A. Adamkus. – Ji vakar nuo ryto per visą dieną ir per visą naktį, taip pat šiandien visą dieną buvo intensyviai prižiūrima.“

DELFI primena, kad prieš dvi savaites A. Adamkienė jau buvo atsidūrusi ligoninėje. Tą kartą ji greitai buvo išleista gydytis namo, gydytojai teigė, kad padėtis nėra kritinė.

„Radau ją pargriuvusią ant grindų. Išvežėme į ligoninę“, – tuo metu DELFI teigė A. Adamkus.

Porą dienų ligoninėje praleidusią A. Adamkienę nuolat lankė jos vyras.

„Geriau jaučiasi, – tada kalbėjo prezidentas. – Ji tikrai geriau jaučiasi, atsigavusi. Ją ir šiandien, ir vakar tikrina, kas yra ir kokios problemos.“ Praėjusią žiemą susirgusi virusine infekcija A. Adamkienė taip pat buvo patekusi į medikų rankas, buvo gydoma reanimacijoje.