Vilniaus apskrities policijos duomenimis apie 17 val. pranešta, kad tą pačią dieną apie 14 val. nenustatyta moteris apipylė „Laisvės kalvos“ maketą raudonos spalvos dažais.

Padarytas nuostolis tikslinamas – laukiama, kol informaciją apie tai pateiks Vilniaus savivaldybė.

Policija skelbia identifikavusi pažeidėją ir iškvietusi ją į komisariatą. Pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo.

Memorialo fragmentas Lukiškių aikštėje pastatytas praėjusią savaitę.

„Laisvės kalva“ kaip laisvės kovoms atminti skirtas memorialas, kuris turi būti pastatytas Lukiškių aikštėje, atrinkta Kultūros ministerijos ir Šiuolaikinio meno centro prieš dvejus metus organizuotose kūrybinėse dirbtuvėse, balsavimas taip pat vyko internete.

Kūrinys simbolizuoja abstraktų mišką – erdvę, kurioje vyko pasipriešinimo kovos, kartu ir pogrindį. Anot autoriaus skulptoriaus Andriaus Labašausko, kūrinys oponuoja kitapus Gedimino prospekto stovintiems buvusiems KGB rūmams, kur buvo kankinami laisvės kovotojai.

Šio monumento statybai priešinasi dalis žmonių, manančių, kad Lukiškių aikštėje turi iškilti Vyčio skulptūra. Sprendimas statyti „Laisvės kalvą“ apskųstas teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (825)