Įtariama, kad buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys tuomečio „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio prašymu turėjo paveikti K. Daukšį dėl Pelno mokesčio įstatymų pakeitimo.

Parlamente 2015 metais svarstytas Pelno mokesčio įstatymo projektas, kuriuo Lietuva turėjo į savo teisę perkelti Europos Sąjungos direktyvą, sugriežtinančią dividendų apmokestinimą, nevisiškai atitiko direktyvą.

Įstatymo pataisomis, pasak naujienų portalo delfi.lt, buvo nepatenkinta „Vilniaus prekybos“ grupė, o „MG Baltic“ atstovas R. Kurlianskis dėl jų bandė daryti įtaką kai kuriems Seimo nariams, kad būtų pakeistos formuluotės.

D. Zabulionis teisme turėtų liudyti apie planus skelbti kelio Vilnius-Utena rekonstrukcijos konkursą.

LAKD vadovo pavaduotojas buvo atleistas 2017 metais, kai teisėsauga perdavė Susisiekimo ministerijai informaciją apie jo susitikimus su R. Kurlianskiu ir buvusiu „Kauno tiltų“ valdybos pirmininku Nerijumi Eidukevičiumi. Anot pareigūnų, per susitikimus derinta, kaip „MG Baltic“ grupės statybos įmonė „Mitnija“ ir „Kauno tiltai“ galėtų gauti Kelių direkcijos užsakymų.

R. Kurlianskis byloje kaltinamas davęs kyšių keliems politikams už naudingų sprendimų priėmimą.

Byloje taip pat kaltinami buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis ir eksparlamentaras V. Gapšys. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.