G. Landsbergis tvirtino, kad panašu, jog nieko nedaranti Vyriausybė ir valdančioji dauguma nepadės ir prezidentui.

„Pasigirdus kalboms apie gerovės valstybės kūrimo pradžią, sužibo viltis, kad gal užstrigęs šalies pertvarkos vežimas pajudės iš mirties taško. Gerovės valstybė žadama jau 30 metų“, – kalbėjo konservatorių lyderis.

Jis įvertino prezidento G. Nausėdos pasiūlymus.

„Prezidentas laikydamas rinkimuose pasakytų žodžių, pateikė pirmąsias idėjas, kaip gerovės Lietuvoje gali rastis daugiau. Kvietimas diskusijai yra nuoširdus ir turi būti girdimas. Tačiau išgirdęs, kad Vyriausybė viskam pritaria, bet niekuo prezidentui nepadės, tai turime suprasti, kad prezidento žadama gerovė, bent metams bus padėta ant valstietiško ledo“, – teigė jis.

Ironizuodamas, kam judinti tam tikras reformas, jei nuo to populiaresnis netapsi.

„O nuovokos, ką judinti, irgi nelabai yra“, – kalbėjo jis.

„Realiai valstybėje nėra kalbama apie esmę“, – kritikavo G. Landsbergis.

„Turiu pripinti vieną klaidą, esu sakęs, kad kai kuriuos valstiečių pasiūlymus reikės atšaukti. Bet turiu atsiimti šį pasiūlymą, nes atšaukinėti nelabai bus ką“, – tvirtino jis.

G. Landsbergis teigė, kad žmonės jau pavargo nuo netvarkos. „Lietuvai nebereikia kitos radikalų revoliucijos“, – tvirtino jis.

Europos Parlamento (EP) narys Andrius Kubilius teigė, kad konservatoriams gali tiesiog reikėti laimėti rinkimus.

„Turime laimėti kitų metų Seimo rinkimus, nes tam, kad apsaugotume Lietuvą, reikia veiksmingos valdžios“, – sakė jis.

Kalbėdamas tikėjosi, kad viešojoje erdvėje bus mažiau Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūnon Karbauskio politikavimo.

„Koks yra didžiausias R. Karbauskio „pasiekimas“? Valstybės gyvenime nebelieka valstybės politikos, liko tik politikavimas, amžinas V. Pranckiečio vertimas, kai kurių partijų bandymas užsiimti reinkarnacija. Visa tai yra niekai, į kuriuos siūlau nebekreipti dėmesio, jiems labai gerai, kai į juos dėmesys yra kreipiamas“, – sakė A. Kubilius.

Kliuvo ir L. Linkevičiui

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius turėtų trauktis, jeigu būtent jis yra atsakingas už per mažas pastangas ginant nacionalinius interesus dėl Astravo AE, teigia konservatorių pirmininkas G. Landsbergis.

„Akivaizdu, kad buvo per mažai diplomatinio darbo, per mažai pastangų ir tai nebuvo vertinama rimtai. Jeigu tai yra L. Linkevičiaus atsakomybė kaip ministro, tada, mes manome, kad jis turėtų trauktis“, – žurnalistams partijos tarybos posėdyje šeštadienį sakė G. Landsbergis.

Konservatoriai šią savaitę pranešė, kad šaukia neeilinį Seimo Užsienio reikalų komiteto posėdį dėl L. Linkevičiaus susitikimo su Baltarusijos užsienio reikalų ministru Vladimiru Makėjumi.

„Reikalausime atsakymų. Aš asmeniškai manau, kiek aš žinau užsienio reikalų sistemą, žinau, kad nebuvo dedami žingsniai, buvo žiūrima pro pirštus ir mūsų diplomatija buvo protokolinė. Nuvažiuoji ir užsidedi varnelę, bet tai nebuvo kova, kad mes turėtume partnerius ir konkrečius veiksmus, kuriais užkardytume Astravo AE“, – teigė konservatorių lyderis.

Opozicinė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija šeštadienį nutarė kreiptis į šalies vadovus dėl Baltarusijoje statomos Astravo atominės elektrinės.